Anya-jajj

A háromgyerekes anyuka esete a szívtelen buszsofőrrel

 

Az alábbi levél egy felháborodott édesanyától érkezett, aki három gyerekével utazni szeretett volna néhány megállót az egyik buszon. Nem sikerült. 

 

babakocsi

“Egy hete utaztam volna a 7 – es buszon. Mivel eléggé esőre állt az idő, gondoltam, felszállunk a gyerekekkel. Beálltunk a megállóba, ahol már elég sokan várakoztak, köztük egy kerekesszékes úr is. Amikor megérkezett a busz, a sofőr gondolom, hogy látta ezt az urat, mert nem sokkal később megjelent egy hosszú kampós rúddal és lenyitotta neki a busz rámpáját, így könnyen felszállhatott. Ó, milyen jó, hogy van segítség.  Én hülye beálltam a gyerekekkel a kerekesszékes úr mögé, hogy miután ő felment a buszra én is feltolhassam a babakocsit. A sofőr, amikor a mozgássérült férfi befejezte a felszállást, visszahajtotta a rámpát az orrunk előtt. Kérdeztem, hogy én nem tolhatom-e fel a babakocsit, ha már úgyis nyitva van a rámpa, közölte, hogy nem, ez csak a kerekesszékeseknek van fenntartva. Mondtam, hogy ez odáig rendben is van, nem is vártam volna el, hogy miattunk lenyissa, de ha már úgyis itt volt és nyitva volt, akkor miért csukta be az orrunk előtt. Miért lett volna baj, ha akkor már nekem is segít. Már mondta előbb is – közölte velem és faképnél hagyott. A röpke beszélgetésünk alatt meg is telt a busz, úgyhogy dolga végeztével visszaült a vezetőfülkébe és be is csukta az ajtót. Mi meg ott maradtunk a megállóban. 

 

buszon

Magyarán mi a három gyerekkel már a buszra sem tudtunk felszállni, nemhogy rámpán, amúgy sem. Azért valahol ez egy elég pofátlan dolog volt. Akinek van gyereke, három is, gondolom tudja, mennyire nehéz nekünk is megoldani a tömegközlekedést. Ezért jól jönne a segítség, ha még egy olyan apró is, mint egy néhány másodperccel tovább lehajtott rámpa.”

 

kez

Hát ennyi a levél.  Az érintett anyukával szóban is értekeztünk, tudni kell – bár a rámpából sejthető -, hogy egy alacsony padlós buszról van szó. Nyilván fel tudta volna tenni a babakocsit  viszonylag könnyen, de ez most elvi kérdés. Ha ott az a rámpa, valóban nem szabad a babakocsist felengedni? Ez lenne a szabály? Hogy az orra előtt csukjuk vissza? Pláne, hogy plusz két kisgyerek is van körülötte. És ha esetleg tényleg ez a szabály- furcsa módon – akkor empátia már nem létezik a világon? Azért kíváncsi lennék, mit mondanának az illetékesek. 

 

fotó: pixabay

Kedves olvasóm! Ha tetszett a bejegyzés kérlek, oszd meg másokkal is! Ha van kedved gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz. Kellemes időtöltést kívánok! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Károly Szabó says:

  Elfér adott helyen egy kerekesszékes + egy babakocsi ráadásul úgy, hogy még be lehessen csukni a rámpát? Csak elméletben…

 2. Tehát ezek szerint csak az alkalmatlan emberek vezetnek napi 10-12 órában autóbuszt, szállítanak naponta ezerszámra utasokat (akik közül nem egy leköpi, fenyegeti, szidalmazza, esetleg megüti őket) éppen és egészségesen egyik helyről a másikra??? Kikérem magamnak ezt az általánosítást már csak a férjem nevében is, aki autóbuszsofőr Budapesten, immáron 26 éve! Türelemmel és becsülettel, a legjobb tudása szerint végzi a munkáját! Az emberek pedig nem egyformák! Ugyanolyan alkalmatlan, hasznavehetetlen ember van bármely szakmában is, ez nem általános érvényű a foglalkozások terén… Jómagam többdiplomás vagyok, a férjem munkáját semmi pénzért se vállalnám!!!

 3. Imre Gerse says:

  Az autóbusz vezetőnek lehet hogy igaza van. Ha megéri azt a kort amikor lelassul, nem tudom mit fog szólni ha ott hagyják a megállóban a menetrend betartására hivatkozva.

 4. andrea sz says:

  Kérem szépen! A BKV nem egyenlő a KÉK BUSSZAL…. Budapesten – jó néhány éve már – több autóbusz szolgáltató van, az EGYIK a BKV és a cikkből nem derül ki, hogy melyik szolgáltatói az autóbusz és kinek az alkalmazásában áll a buszsofőr!

  A szolgáltatások felügyelete és a kivizsgálás a BKK = BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT feladata!

 5. Gergely Felkay says:

  Aki már se rendőrnek, se postásnak nem alkalmas azokból lesznek a buszsofőrök.
  Esetleg még kirohadt alóluk a TSZ, vagy a traktor és így kerültek oda.

 6. Miklós Karsai says:

  Ilyenkor fel kell írni a rendszámot, és a pontos időt. Az ilyen esetet ki kell vizsgálnia a BKV-nek. Nem hiszem, hogy ez a helyes eljárás egy autóbusz vezetőtől.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!