Anya-jajj

“Az álmom, hogy meggyógyulok!” – Kiállítás nyílik daganatos és fogyatékkal élő gyerekek alkotásaiból

2017. március 18-tól három héten keresztül látható a Hilton Budapest Dominikánus Kerengőjében a Szivárvány a világ! kiállítás, ahol  fogyatékkal, tartós betegséggel élő és daganatos gyermekek képzőművészeti alkotásait tekinthetik meg az érdeklődök. 

 

Margarita a kórházban készítette el a kiállításra szánt rajzát

Margarita augusztus óta fekszik már kórházban. A kislány egyik lábát térd alatt amputálni kellett. Azóta kemoterápiás kezeléseket kap, egészen a mai napig. Margarita mindezek ellenére mosolygós, életvidám kislány, aki nagyon szeretne meggyógyulni és újra találkozni az osztálytársaival. Vágyik már arra, hogy ismét velük tanulhasson és zenéljen. Érzései, vágyai rajzain keresztül is tükröződnek. 

A kis művészek közül többen bizony most is életük nagy csatáját vívják a  B-A-Z Megyei Kórház Gyermek Onko-Haematológiai osztályán. Életkedvük, élni akarásuk azonban bárki számára példaértékű lehet.

Dani a cicáját rajzolta le, aki már sajnos nem él

Dániel 12 éves autista kisfiú. Nagyon szereti az állatokat, kis kedvence Kormi cica azonban már nem él. Dani nagy álma azonban, hogy egyszer újra találkozik majd vele. Éppen ezért a kis művész Kormit rajzolta le. Természetesen ez az alkotás is látható lesz a kiállításon.  

Babagenetika Egyesület és a kiállításnak helyt adó budavári Hilton Budapest elkötelezett híve az esélyegyenlőségnek, a fogyatékkal, tartós betegséggel élők, a daganatos gyermekek és felnőttek melletti kiállásnak.

Szivárvány a világ! rendezvény szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy nem az számít, kinek milyen betegsége, testi vagy szellemi fogyatékossága van, hanem az, hogy mindannyian képesek vagyunk alkotni, és egyikünk sem kevesebb a másikunknál.

A képeket meg lehet vásárolni, és így támogatni az alkotókat.

 

A3_Page_12A3_Page_01A3_Page_10A3_Page_06Dániel 12 évesXavér 10 évesA3_Page_20A3_Page_03
< >

Kedves olvasóm! Ha tetszett a bejegyzés kérlek, oszd meg másokkal is! Ha van kedved gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz. Kellemes időtöltést kívánok! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!