Anya-jajj

Jó, ha én is Apának szólítom a férjemet?

A szakértők szerint nem. Olvastam valaha valamit arról, hogy ha a nő a gyerekhez hasonlóan apának szólítja élete párját, akkor ne csodálkozzon azon, ha villámgyorsan megszűnik a férfi-női viszony közöttük. Marad anya és apa.

 

pixabay

Én megfogadtam, hogy megpróbálom ehhez tartani magam, ha gyerekünk születik, mármint, hogy nem apázom majd. De nem nagyon ment. Az első másfél évben nem volt ezzel gond, mivel addig a gyerek se nagyon szólította őt sehogy. Na, de attól fogva, hogy apa „Apa” lett, kezdtem én is elveszni a szavak tengerében. Egy ideig tudatosan figyeltem a megszólításra, továbbra is úgy becéztem őt, mintha csak a szerelmünk legelején járnánk.

Aztán a szoros kontroll ellenére mégiscsak becsúszott egy-egy Apázás. Neki meg Anyázás…

Egy idő után leültünk és megbeszéltük, hogy maradunk a beceneveknél, mert igenis Apa az csak a gyereknek legyen apa, és fordítva. Anya is csak egy van állítólag, és az övé nem én vagyok. Mondtam azt is, hogy ha így folytatjuk, megszűnik a férfi-női kapcsoltat. Olvastam. Életem párja mondta, hogy szerinte ugyan nem, ő határozottan nem ezt érzi, de legyen, ahogy akarom. Maradjak csak tündérbogár, ha szeretnék, meg amit még rám aggatott.

Maradtam is. Egy ideig. Aztán amikor nem sokkal később a forgalmas utcán kiabálták egyszerre a kisfiammal, hogy anya, hol vagy már, mikor jössz már, miért nézel annyi kirakatot, akkor megértetem, hogy szinte lehetetlen küldetés egy kisgyerekes családban kiiktatni anyát és apát, már ami a megszólításukat illeti.

pixabay

Ha a kisgyerekek száma tovább nő a családban, az anya és apa megszólítás veszélye, már amennyiben ez valakinek veszélyt jelent, fokozódhat. Tehát akik egy gyermek mellett még konzekvensen tartották magukat ahhoz, hogy kizárják a szavajárásukból anyát és apát, kettő mellett már ingoványossá válik a talaj. Hol itt tűnik elő egy kicsi anya, hol ott egy kicsi apa, és könnyen válik mindez megszokássá.Szépen lassan elmarad majd a tündérbogarazás és marad, hogy anya vagy apa ezt mondta, meg azt mondta, vagy ezt üzeni, meg azt üzeni. 

A mi tapasztalatunk a következő: bár mostanában még az írásaimban is elég sűrűn Apázom, (hozzáteszem, hogy ne legyen annyi szóismétlés) a magánéletünkben próbálom kerülni. Mondjuk, 3 az 1 arányban használom. Ez pedig nem rontja a férfi-női kapcsolatunkat, de ez cseppet sem reprezentatív felmérés, csakis a mi kis házi statisztikánk. 

Kedves olvasóm! Ha tetszett a bejegyzés kérlek, oszd meg másokkal is! Ha van kedved gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz. Kellemes időtöltést kívánok! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!