Anya-jajj

4 fejlesztő játék, amit pedagógusok ajánlottak

Ha éppen nem fürdünk, hintázunk vagy homokozunk a gyerekekkel a nyáron, 4 remek kis fejlesztő játékot ajánlok nektek, olyat, ami az egész család számára élvezetes. Ez a bejegyzés most nem a legkisebbnek szól, vagyis nem a baba korosztálynak, de 4 éves kortól az első hármat már nyugodtan próbálgathatják a kicsik.

 

Dobble

Abbahagyhatatlan. Egészen kis helyen is elfér, így utazások alkalmával is remek szórakozás lehet. A négyévesem  imádja, a kiscsoportban már rendszeresen játszanak ilyet az óvónőkkel.

Fejleszti a gondolkodást,  a megfigyelési képességet, a reflexeket. A mi repertoárunkban a „hagyományos” változat szerepel, de létezik már – hát, hogy a fenébe ne – Star Wars-os kiadásban is.

Személyes kedvencem, van, hogy egyedül is nekiállok. 🙂 

Halli Galli

Kicsit nagyobb dobozban, mint a Dobble, de még ez is bőven befér a törölközők mellé. Nagyon izgalmas, pörgős kártyajátékról van szó, ha öt egyforma gyümölcsöt látunk az asztalon, a csengőre kell csapni, és az viszi a lapokat, aki a leggyorsabb.

Inkább nagyobbacskáknak ajánlott, 5 éves kortól, ugyanis egy alapfokú számolási tudás már szükséges hozzá.

 

BrainBox

Ezerféle változata létezik.  Már a legkisebbek számára is található a polcokon, de nemcsak a kor, hanem az érdeklődési kör szerint is elválnak a különféle dobozok.

Valójában egy memóriajátékról van szó, ahol adott ideig lehet nézni és memorizálni a kihúzott kártyát, majd emlékezetből visszamondani, mi szerepelt rajta.

Az első osztályosok szülői értekezletén nagyon ajánlotta a tanító néni, én pedig szorgos, eminens anyukaként be is szereztem már másnap. Ugyan a nagyfiamnak választottam a „matematika” elnevezésű dobozt, de a kislányomat talán még a bátyjánál is jobban érdekli ez a játék. 

Camelot Jr

4 éves kortól ajánlott.

Egy logikai fejlesztő játékról van szó, ahol a lovagot el kell juttatni a királylányhoz, aki a toronyban raboskodik, bizonyos szabályok betartása mellett. Az első néhány feladat a kisebbeknek is tökéletes – a nagyobbak pedig bemelegíthetnek itt – az utolsó szintek viszont rendesen megizzasztják a felnőtteket is. (Nekem nem ment a vége.) 

Egy kis füzet segít, hogy a végén ellenőrizhessük magunkat, vagy ha nem sikerült, hát lássuk, hogyan kellett volna menetelnie a lovagnak a  hercegnője felé. 

Jó szórakozást kívánok! 🙂 

 

 

 

 

Kedves olvasóm! Ha tetszett a bejegyzés kérlek, oszd meg másokkal is! Ha van kedved gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz. Kellemes időtöltést kívánok! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!