Anya-jajj

„Sosem szerettem az anyatej illatát!”

Kínos ez, de igaz! Én már csak ilyen csodabogár anyuka vagyok, aki ennek a szent nedűnek, sohasem bírta a szagát. Vártam, mint a Messiást, hogy jöjjön végre, de amikor végre megérkezett, a világból kiszaladtam volna, olyan kellemetlennek találtam a szagát.   A szoptatás nagyon fontos, ha nem a legfontosabb dolog egy kisbaba életében, ez tény,… Tovább »

Hordozzam vagy babakocsival közlekedjek a gyerekkel?

Nem szeretnék most indulatokat gerjeszteni, sem megmondani a frankót, hogy melyik a jó vagy jobb, inkább elmondanám a saját tapasztalataimat mindkettővel kapcsolatban, hátha segít valamit. A hordozó és babakocsi közti vitát azért sem értettem sohasem, mert szerintem nemcsak, hogy megfér a kettő egymás mellett, hanem ki is egészítik egymást. Mielőtt megszületett az első babánk, mind minden… Tovább »

Anya sminkben, tűsarokban

– Anya, minek öltöztél be? – kérdezi az alig háromévesem. ÖÖÖ… Az odáig rendben van, hogy az elmúlt három évben többnyire tréningben, lófarokban és maximum alig sminkben látott, de csak azért, mert most kiengedtem és besütöttem a hajam, vörös rúzst kentem a számra, és tűsarokban állok előtte, már azt gondolja, hogy jelmezbálba megyek? A fenti… Tovább »

Így védd magad az utcán, ha kisgyerekkel vagy!

Kovács Ildikó, önvédelmi instruktor, maga is kisgyermekes anyuka, az 1 éves Bogi édesanyja. Ildikó mivel sok éven át sportolt, kismamaként sem hagyta abba a mozgást, továbbra is edzéseket tartott és gyakorolt maga is. Miután kislánya megszületett, már vele együtt edzett tovább. Sőt. Kifejlesztette az úgynevezett baba-mama hordozós önvédelmi edzést, ahol a kisgyerekes anyukák megtanulhatják, hogyan… Tovább »

Gyönyörű képek a szülészetről

A szülés után szerintem mindenkiről készül fotó, ahogy  a kisbabáját öleli, először a karjaiba veszi. Rólam is. Az igazat megvallva én magam, szörnyen festek rajta, de nem is ez a lényeg. Hanem, hogy egy ilyen képen minden érzés, minden fájdalom, minden megkönnyebbülés, minden öröm, minden boldogság és szeretet rajta van. Apukám meg is jegyezte, hogy… Tovább »

Bárcsak a Tóth Misi anyukája lenne az anyukám…

Ha ilyet mond egy kisgyerek, bizony szíven üti az embert. Ostorozni kezdi magát, hogy mi a baj vele, hol rontotta el, miért akarja az ő kisfia, hogy más anyukája legyen? Másfelől miért éppen a Tóth Misi anyukája? Azé a Tóth Misié, aki állandóan fekete pontot visz haza magatartásból, mert olyan rossz, mint a bűn? Azé… Tovább »

Anyák és gyermekeik az 1800-1900-as években

Mi anyukák mindenhol ott vagyunk, ahol a gyerekkel történik valami. Nem volt ez másként az elmúlt századokban sem. 26 különleges fotót találtam a Pinteresen, ahol édesanyák hol kedves, hol döbbenetes, hol vicces, hol pedig szomorú szituációkban láthatóak gyermekeikkel. Valljuk be, nem mindennap lát az ember olyan édesanyát, aki kezében egy, az alig néhány hónapos babájára… Tovább »

“A családomon kompenzálom a főnöknőm hülyeségeit”

Tegnap reggel a szokottnál kicsit korábban értünk be a kislányommal az óvodába.  Csak mi, és egy másik anyuka volt ott a kisfiával, így tudunk néhány szót váltani. Tőlem tudta meg, hogy előreláthatólag a hét többi részében meg kell majd valahogy oldani a gyerekek ebéd utáni hazajutását, mert ezt kérik az óvónők. Szegényből elemi erővel fakadt… Tovább »

Szégyelltem, hogy nem tudok jó anyja lenni a gyerekemnek

Sok anyukától hallom, hogy nem elégedett magával, nem tartja magát jó édesanyának, nem tud megfelelni a szülés után ‘elvárt’ normáknak. És jön a lelkiismeret – furdalás, a depresszió, a rossz közérzet, a befelé fordulás, a magány.  Noémi volt az, aki mesélt nekem arról, mennyire nehezen ’szokott bele’ ebbe az új élethelyzetbe, sőt bele sem szokott,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!