Anya-jajj

A szülés nagyon is pénzkérdés – Vagy mégsem?

Még kicsit a karrieremet építeném… Utaznék még… Még anyagilag nem tartok ott, hát hova jöjjön az a gyerek, egy lukba? Kinek szüljek, magamnak? Nincs egy normális pasi sem a környezetemben, meg időm sincs ismerkedni…   Ezek a „kifogások”, megjegyzések, kibúvók vagy éppen jó kis leszerelő mondatok, ha a gyerekvállalás kérdése újra és újra szóba kerül,… Tovább »

A világ legfiatalabb és legidősebb anyái, akik császármetszéssel szültek

Lina Medina 1933-ban született a perui Andok egy kis falucskájában. Alig volt 3 éves, amikor testén már a korai nemi érés jelei mutatkoztak, ekkor kezdett menstruálni is. Ezeknek a tüneteknek a (korai) megjelenése általában az agyalapi mirigy daganatával magyarázhatóak.   Lina 5 éves volt, amikor a hasa nőni kezdett. Eleinte nem tulajdonítottak neki nagyobb jelentőséget,… Tovább »

Jó az, hogy már a baba ringatását is gépekre bízzuk?

Nemrég kitettem a blog facebook oldalára egy rövid kis videót, mert megfogott egy éppen elalvó baba látványa, akit anyukája egy spéci kis masinára helyezett, ami elringatta őt. Erről a gépről van szó: Meglepett, hogy nagyon sok negatív komment érkezett a videó alá. (A hozzászólások legalább 90 százaléka.) Íme néhány közülük: „Lusta szülők ’játékszere’… „Gépanya” „A… Tovább »

Rajtakapott a gyerek szex közben! Mit csináljak?

Emőke jó barátnőm, aki kétségbeesve hívott fel a múltkor. Rajtakapta a 4 éves gyereke őt és a férjét szex közben. A szex ingoványos talaj, ha már gyereke van az embernek, ezt talán minden édesanya tudja. Legkésőbb az első együttlétkor kiderül…   Nem is kell, hogy nagyobbacska legyen az a gyerkőc, mert kisbaba mellet sem egyszerű… Tovább »

Anyalélek és gyerekszoba lomtalanítás

A gyerekszoba időnkénti lomtalanítása kemény feladat. Mert ami ott van, az mind kell. Kell a hétszázharminckettedik Kinder tojás mütyürke, legyen az bármi, a rettentően ocsmány és nyolc helyett már csak három lábú gumipók, az össze-vissza firkált fejű, seprűhajú baba, a kétkerekű, kopott kisautó, a kémény nélküli vonat, az elferdült, kontakthibás Jedi kard, és a már… Tovább »

Anya vagyok, nem rabszolga

Talán kicsit erősen hangzik, hogy rabszolgaként jellemzem magam, de előfordul, hogy valóban az vagyok. Az én hibám (is) persze. Sőt, az én hibám és pont. Mert amikor megszülettek, olyan addig nem ismert érzések kerítettek a hatalmukba, melyek mindennél erősebbek voltak.  A szeretet egyet jelentett azzal, hogy bármit megtennék értük. Mindent… És ez így van rendjén,… Tovább »

Megmondta a gyerekem, hogy rosszul van nevelve

Történt pedig a közelmúltban, hogy az én drága 7 esztendős kisfiam séta közben elfelejtett egy ismerősünknek köszönni. Pláne, egy olyan ismerősünknek, aki amúgy is elég érzékeny típus, főleg, ha a köszönésről van szó, mondhatjuk úgy is, hogy köszönés fóbiája van. Nem harapom ugyan le a gyerekem fejét ezért, de elvárom, hogy egy ilyen ’nagyfiú’ már… Tovább »

Anyák, akik nem szégyellik a nyilvános szoptatást

Szoptatni intim dolog, vallja sok anyuka, ami nem tartozik másra, csakis anyára és babára. Mások viszont a világ legtermészetesebb dolgának tartják, olyannyira, hogy vállalják még azt is, hogy megmutatják magukat ország-világ előtt szoptatás közben.  Vannak olyan édesanyák is, akik még némi humort és játékot is csempésznek az etetés idejébe. A vélemények erősen megoszlanak ezen a… Tovább »

“Inspirációt jelentesz minden szakadt hasú kismamának”

A maraton futónő 15 hónap alatt kétszer szült, majd visszatért a futáshoz.   A maraton-futó és edző Stephanie Bruce boldogan osztotta meg a világgal a profi sport és az anyaság közti útját. Az Arizonában, egészen pontosan Flagstaffban élő futó anyuka 2014-ben döntött úgy, hogy megszakítja sport karrierjét, és 2 gyereket szült 15 hónap alatt.    2016-ban  ismét… Tovább »

Jó, ha én is Apának szólítom a férjemet?

A szakértők szerint nem. Olvastam valaha valamit arról, hogy ha a nő a gyerekhez hasonlóan apának szólítja élete párját, akkor ne csodálkozzon azon, ha villámgyorsan megszűnik a férfi-női viszony közöttük. Marad anya és apa.   Én megfogadtam, hogy megpróbálom ehhez tartani magam, ha gyerekünk születik, mármint, hogy nem apázom majd. De nem nagyon ment. Az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!