Anya-jajj

Anya nyaralni megy…

Az idei bícs bádim hagy némi kívánnivalót maga után. Éreztem már akkor, amikor az én drága jó férjem megemlítette, hogy befizetett egy szuperkedvezményes utat idén a tengerre, jó két hónappal ezelőtt. Akkor még lett volna időm kicsit formába lendülni – elég lett volna a mozgás és diéta mellett egy kisebbfajta csoda -, de én csak… Tovább »

Önérzetes biciklista esete a babakocsis anyukával

Azt, hogy ebben az időben (a mai latyakos útviszonyok mellett), miért megy valaki biciklivel az egy dolog. Tegye, ha nem fél és jólesik. De. Ha már úgy dönt, hogy kétkerekűvel szeli át a várost, legalább tegye szabályosan. Korrektül. Mert ez a mai eset, nem volt éppen az.      Történt, hogy anyuka a babakocsival teljesen… Tovább »

Anyukaként már így szilveszterezem

Hol vannak már azok a féktelen bulik, a hajnali négyig-ötig tartó tánc, pörgés, mulatság, a lelógó lampionok között való titkos, vagy nyílt csókolózások ideje? Hol van már a jó öreg házibulik hangulata? Lejárt lemez? A múltba vész? Vagy már nem is vágyik ilyesmire az ember, ha anya lesz? Azért talán még csurran-cseppen valami lányok, anyukák…. Tovább »

Kisgyerekesek információcseréje – ilyen létezik?

Amikor vendégségben jártunk a 2 évesemmel egy szintén 2 éves kislányt nevelő anyukánál, utólag kellett elgondolkodnom, hogy miről is beszélgettünk valójában. Mert nem sok időt töltöttünk egy időben egy helyen, az biztos. Ismerős a helyzet?  Inkább váltottuk egymást – mindenki szaladt a maga 2 évese után – a gyerekszoba pedig a találkozási pont volt, mert ott… Tovább »

Amikor terhesen is kiosztanak

Írtam már korábban is hasonló témában. Nem szeretem ugyanis, ha nem vesszük észre a saját egónktól, hogy valakinek most nehezebb. Vagy mindig nehezebb. A minap egy elég gusztustalan jelenetnek voltam a szem és fültanúja, miszerint egy kisgyerekes anyukát úgy kiosztott egy kb. 20 év körüli srác, hogy szerencsétlen még válaszolni sem volt képes néhány pillanatig,… Tovább »

Amikor anyuka hisztizik – videó

Az elmúlt években viszonylag sokszor képzeltem magam az alábbi videón szereplő anyuka helyébe. Még soha nem tettem ugyan meg, és nem is fogom, de olyan jó volt eljátszani a gondolattal, hogy egyszer csak levetem magam a közért padlójára és valami hasonló történik. Azért megnézném a közértes néni, a vásárlók, és persze a gyerekek reakcióját.  … Tovább »

“Köszönni nem fáj, köszönj hát! Üdv: Mici néni!”

Mici néni a sarki zöldséges.  A gyerekeket nem szereti. Ami azt illeti, a felnőtteket se nagyon. Mici néni boltja igazán hívogató, ahogy maga Mici néni sajátos marketing stratégiája is. Ha belépsz, mert kedved támad némi vitamint magadhoz venni, egy tábla az első, ami a szemed magasságában, éppen középen hirdeti:  “Köszönni nem fáj, köszönj hát, üdv:… Tovább »

„Most jól van, de ki tudja, mi lesz öt perc múlva” – Egy koraszülött baba édesanyja mesél

A kis Bence egy nagyon várt, de nem tervezett baba volt. Édesanyja PCO-szindróma mellett úgy, hogy négy hónapos kisfiával otthon volt, nem számított rá, hogy újra teherbe eshet, mégis így alakult. Szerencsére a várandósság alatt rendben voltak a vizsgálatok, kálváriája a 30. heti rutinultrahang vizsgálaton kezdődött. Ott derült ki ugyanis, hogy a keringés a lepényben… Tovább »

Fiús anyuka, lányos anyuka – Fiús-lányos anyuka

Az elsőszülöttem kisfiú. Igazi csibész. Örökmozgó, autózós, építős, focizós, korábban Thomas a gőzmozdony, most már inkább Star Wars rajongó, időnként még anya kegyeiért harcoló, nem mindig ‘rendetrakó’, olykor visszabeszélő.  A második kislány. Igazi csibész. Örökmozgó, fésülködős, babát pelenkázós és cumiztatós, korábban Bogyó és Babóca, most már inkább Jégvarázs és Ariel rajongó, NEMET hamar megtanuló, apa… Tovább »

Kedves Anyukák! Szálljunk már ki egymás dekoltázsából!

Ma reggel Sebestyén Balázsék reggeli beszélgetős műsorát hallgattam, ahol ezúttal szóba került a szoptatás kontra tápszer, szülés és császár örök ellentéte is. Én magam is írtam már a témáról: ITT olvashatsz róla, ha érdekel.  A beszélgetésben szó esett arról, hogy nő a nővel, anya az anyával, kismama a kismamával, kismama az anyukával és a többi és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!