Anya-jajj

Az apa is lehet depressziós a szülés után! De miért?

Kevés szó esik róla, de az újdonsült apukák éppúgy lehetnek depressziósak a baba érkezése után, mint az édesanyák.  Ritkábban ugyan, de lehetnek. Hogy miért? Hirtelen magányossá válnak. Az asszony, aki eddig kizárólag értük rajongott, most vagy megosztja figyelmét és szeretetét a baba és a papa között (ez a jobbik eset), vagy kizárólag a gyerekre koncentrál…. Tovább »

Gyönyörű képek a szülészetről

A szülés után szerintem mindenkiről készül fotó, ahogy  a kisbabáját öleli, először a karjaiba veszi. Rólam is. Az igazat megvallva én magam, szörnyen festek rajta, de nem is ez a lényeg. Hanem, hogy egy ilyen képen minden érzés, minden fájdalom, minden megkönnyebbülés, minden öröm, minden boldogság és szeretet rajta van. Apukám meg is jegyezte, hogy… Tovább »

Én mentem gyedre a feleségem helyett – egy apuka vallomása

  Örülök, hogy a sok kismama és édesanya mellett most egy édesapa tisztelt meg a levelével, bizalmával.  Bár külföldön egyre sűrűbben fordul elő, nálunk még nem igazán bevett szokás, hogy az apukák maradjanak otthon a kisbabákkal. Nyilván ennek számos oka van, és nem csupán az, hogy az anyukák ‘képesek’ szoptatni. Általában a férfiak keresnek többet,… Tovább »

Válás kisgyerek mellett? Van visszaút?!

  Egyre többször találkozni olyan esettel, hogy egy pár kenyértörés mellett dönt nem sokkal azután,hogy megszületett közös gyermekük. Azt gondolhatnánk, hogy egy csemete érkezése még jobban összekovácsolja a szerelmeseket, ám ez nem mindig van így. Vajon miért döntenek sokan a válás mellett kisgyerekes szülőként és meg lehet-e menteni a kapcsolatot?   Lendvai – Orosz Hajnalka mediátor segítségével… Tovább »

Hurrá nyaralunk!!!

Nyaralás = pihenés, töltődés, lazulás.Tessék? Ja, hogy szülés előtt! Így már értem. Akkoriban én is szerettem a parton, napágyon, könyvel a kezemben süttetni a hasamat. Mondjuk idén lehet, hogy nem is szívesen pakolnám ki magamat ennyire. (Egyelőre).  Most, hogy nézem a listát a fürdőruhámat fel sem írtam. Valójában az én listámon eddig összesen négy dolog… Tovább »

Kire ütött ez a gyerek?!

avagy Janikovzsky Éva után szabadon… Amikor pici egy baba, és édes, és gyönyörű, és tündéri, és szép, általában mindenkire hasonlít a családban. Nos. Nálunk megoszlanak a vélemények, de tény, hogy mindenki határozott elképzeléssel bír róla. Anyukám szerint leginkább őrá, hiszen ő volt pont ilyen újszülött korában. Anyósom szerint inkább őrá, mert ő volt pont ilyen… Tovább »

Szex a szülés után…? Micsoda???

Nem, nem, nem és nem. Kizárt. Soha többé! Nem létezik, hogy én valaha az életben még egyszer erre a ‘tevékenységre’ vetemedjem.  Nem tudom más, hogy van vele, és főleg, hogy, hogyan születnek a második, harmadik, és sokadik gyerekek, de számomra néhány héttel a szülés után elképzelhetetlen, hogy férjurammal újra a lepedőt gyűrjem. Az orvosom azt… Tovább »

A sírás kerülget…

Már a terhesség előtt sem voltam egy jégcsap, de szülés óta alapállapotban is mindenen bőgök. Elég nehéz megszokni.  A múltkor például a híradó végén láttam néhány tündéri kiskacsát, ahogy az anyjukhoz rohantak. Édesek voltak valóban, de gondolom, kevesen sírják el magukat, ha ilyet látnak. Én viszont zokogtam, mire az anyjukhoz értek és ott hápogtak. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!