Anya-jajj

Ilyenek lennének a Disney hercegnők szülés és szoptatás közben

Isaiah Stephens grafikus, olyan helyzetben ábrázolta a jól ismert Disney hercegnőket, amelyek számunkra eddig ismeretlenek voltak. El tudná bárki is képzelni például Csipkerózsikát apás illetve herceges szülés közben?  Vagy láthattuk korábban Arielt, ahogy éppen több-kevesebb sikerrel hozzátáplálja a kisfiát?  Nos, aki szereti a megszokottól erősen eltérő alkotásokat, mindenképpen lapozza végig az alábbi sorozatot, mert biztosan… Tovább »

Az influenza szebbik arca – amit csak a gyerekek látnak

Ha tél, akkor meghűlés, influenza. Nálunk mindig. A porszívó az egyik fő dekorációs elemmé lép elő ilyenkor, mivel annyit használom orrszívás céljából, hogy akár ki is pingálhatnám kicsit, hogy jobban mutasson a fotel és a szobanövény között. A két kicsi mindig egyszerre fázik meg, természetesen. Ha mégsem, akkor közvetlen egymás után, vagy van egy-két nap… Tovább »

“Nem sírt fel a babám a császármetszés után…”

Noémi születéstörténete megrázó. Belegondolni is szörnyű, hogy mit élhetett át abban a néhány percben, órában, amíg nem tudta, mi történik a kislányával…   Köszönöm neki, hogy mégis megírta a történetüket.  “Normál terhességem vége felé minden vizsgálat után megjegyezte az orvosom, hogy teljesen keresztbe átlósan fekszik a gyerek. Kérdeztem, hogy ez baj- e, és azt mondta, ha… Tovább »

„Sosem szerettem az anyatej illatát!”

Kínos ez, de igaz! Én már csak ilyen csodabogár anyuka vagyok, aki ennek a szent nedűnek, sohasem bírta a szagát. Vártam, mint a Messiást, hogy jöjjön végre, de amikor végre megérkezett, a világból kiszaladtam volna, olyan kellemetlennek találtam a szagát.   A szoptatás nagyon fontos, ha nem a legfontosabb dolog egy kisbaba életében, ez tény,… Tovább »

“Soha többé nem szülnék ilyen körülmények között!”

Éva levele elgondolkodtató, megdöbbentő, elszomorító. Rendhagyó születéstörténete őt magát is számvetésre késztette, és komoly döntést hozott, ami talán érthető is.  „Elleneztem az otthonszülést, mert én is azok közé a nők közé tartoztam, akik felelőtlennek tartották azokat a leendő anyákat, akik szerintem hatalmas kockázatot vállalnak ezzel a döntésükkel.  Hogy nincs egyből segítség, ha mégis baj lenne,mert… Tovább »

Táncol a baba az ultrahang felvételen

A kisbabák annak ellenére, hogy nincs túl nagy helyük a mama pocakjában, egészen aktív életet élnek odabent.  Ez az ultrahang felvétel is bizonyítja, hogy ha szerencsés a szülő, akkor egész komoly moziélményben lehet része, ha ellátogat egy ilyen vizsgálatra. Bepillantást nyerhet ugyanis a baba mindennapjaiba, láthatja hogyan ásít, vakarózik, vagy éppen táncol.  Forrás: Meddy Bear… Tovább »

Így beszélgetnek a babák – videó

Tündéri videót találtam, amelyen két baba perceken át tartja szóval egymást. Tényleg olyan, minta komoly eszmecserést folytatnánk, nagyon fontos dolgokról.  A videó magyar felirattal látható egy lelkes szülőnek köszönhetően! 🙂  forrás: youtube Kedves olvasóm! Ha tetszett a bejegyzés kérlek, oszd meg másokkal is! Ha van kedved gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes,… Tovább »

Az apa is lehet depressziós a szülés után! De miért?

Kevés szó esik róla, de az újdonsült apukák éppúgy lehetnek depressziósak a baba érkezése után, mint az édesanyák.  Ritkábban ugyan, de lehetnek. Hogy miért? Hirtelen magányossá válnak. Az asszony, aki eddig kizárólag értük rajongott, most vagy megosztja figyelmét és szeretetét a baba és a papa között (ez a jobbik eset), vagy kizárólag a gyerekre koncentrál…. Tovább »

Így utaztak a kisbabák a repülőgépen az 50-es években

Hogy jó-e a babáknak a repülés vagy sem, arról ma is sok a vita. Egy azonban biztos, az édesanyák már az 50-es években is utaztak kisbabákkal a gépeken. Nem is akárhogyan…   A légitársaságok egészen furmányos megoldást találtak a legkisebbek biztonságos utaztatásához. Az úgynevezett ’légi bölcső’ egészen hosszú utakra is kényelmes és praktikus lehetőség volt,… Tovább »

Gyönyörű képek a szülészetről

A szülés után szerintem mindenkiről készül fotó, ahogy  a kisbabáját öleli, először a karjaiba veszi. Rólam is. Az igazat megvallva én magam, szörnyen festek rajta, de nem is ez a lényeg. Hanem, hogy egy ilyen képen minden érzés, minden fájdalom, minden megkönnyebbülés, minden öröm, minden boldogság és szeretet rajta van. Apukám meg is jegyezte, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!