Anya-jajj

„Sosem szerettem az anyatej illatát!”

Kínos ez, de igaz! Én már csak ilyen csodabogár anyuka vagyok, aki ennek a szent nedűnek, sohasem bírta a szagát. Vártam, mint a Messiást, hogy jöjjön végre, de amikor végre megérkezett, a világból kiszaladtam volna, olyan kellemetlennek találtam a szagát.   A szoptatás nagyon fontos, ha nem a legfontosabb dolog egy kisbaba életében, ez tény,… Tovább »

“Soha többé nem szülnék ilyen körülmények között!”

Éva levele elgondolkodtató, megdöbbentő, elszomorító. Rendhagyó születéstörténete őt magát is számvetésre késztette, és komoly döntést hozott, ami talán érthető is.  „Elleneztem az otthonszülést, mert én is azok közé a nők közé tartoztam, akik felelőtlennek tartották azokat a leendő anyákat, akik szerintem hatalmas kockázatot vállalnak ezzel a döntésükkel.  Hogy nincs egyből segítség, ha mégis baj lenne,mert… Tovább »

Táncol a baba az ultrahang felvételen

A kisbabák annak ellenére, hogy nincs túl nagy helyük a mama pocakjában, egészen aktív életet élnek odabent.  Ez az ultrahang felvétel is bizonyítja, hogy ha szerencsés a szülő, akkor egész komoly moziélményben lehet része, ha ellátogat egy ilyen vizsgálatra. Bepillantást nyerhet ugyanis a baba mindennapjaiba, láthatja hogyan ásít, vakarózik, vagy éppen táncol.  Forrás: Meddy Bear… Tovább »

Így beszélgetnek a babák – videó

Tündéri videót találtam, amelyen két baba perceken át tartja szóval egymást. Tényleg olyan, minta komoly eszmecserést folytatnánk, nagyon fontos dolgokról.  A videó magyar felirattal látható egy lelkes szülőnek köszönhetően! 🙂  forrás: youtube Kedves olvasóm! Ha tetszett a bejegyzés kérlek, oszd meg másokkal is! Ha van kedved gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes,… Tovább »

Az apa is lehet depressziós a szülés után! De miért?

Kevés szó esik róla, de az újdonsült apukák éppúgy lehetnek depressziósak a baba érkezése után, mint az édesanyák.  Ritkábban ugyan, de lehetnek. Hogy miért? Hirtelen magányossá válnak. Az asszony, aki eddig kizárólag értük rajongott, most vagy megosztja figyelmét és szeretetét a baba és a papa között (ez a jobbik eset), vagy kizárólag a gyerekre koncentrál…. Tovább »

Így utaztak a kisbabák a repülőgépen az 50-es években

Hogy jó-e a babáknak a repülés vagy sem, arról ma is sok a vita. Egy azonban biztos, az édesanyák már az 50-es években is utaztak kisbabákkal a gépeken. Nem is akárhogyan…   A légitársaságok egészen furmányos megoldást találtak a legkisebbek biztonságos utaztatásához. Az úgynevezett ’légi bölcső’ egészen hosszú utakra is kényelmes és praktikus lehetőség volt,… Tovább »

Gyönyörű képek a szülészetről

A szülés után szerintem mindenkiről készül fotó, ahogy  a kisbabáját öleli, először a karjaiba veszi. Rólam is. Az igazat megvallva én magam, szörnyen festek rajta, de nem is ez a lényeg. Hanem, hogy egy ilyen képen minden érzés, minden fájdalom, minden megkönnyebbülés, minden öröm, minden boldogság és szeretet rajta van. Apukám meg is jegyezte, hogy… Tovább »

Kisbabák a hadseregben

Ki mondta, hogy egy kisbabát csakis rózsaszínben, cuki kékben, vagy púderszínekben lehet fotózni? Megható, kedves, és nem utolsó sorban egyedi fotósorozatot állítottam össze a Pinterestől, ahol a babák katona édesapjuk karjaiban, vállán, olykor terepruhája zsebében, dögcédulájával, vagy bakancsa mellett alszik.     Biztosan vannak közöttük olyan képek, amelyek mögött kizárólag az egyedi hangulat lehetősége, megörökítése… Tovább »

Textilbe tekert nyers hús szolgált cumi gyanánt az 1800-as években

Jó a cumi a gyereknek? Kell a cumi a gyereknek? Örök kérdés és vitatéma marad. Sokan tiltják, mások esküsznek rá. Nem is célom megfejteni, és megmondani a ‘tutit’, inkább kicsit mögé ásni, hogy valójában honnan ered, és mióta létezik ez a furcsa nyugtató alkalmatosság a gyerekek számára. Mert cumi volt, van, és lesz, még akkor… Tovább »

22 ötletes téli fotó gyerekekről

Amióta gyerekeink vannak, minden télen elmegyünk a kedvenc fotósunkhoz egy ünnepi sorozatért. Nemcsak azért, mert élvezzük minden pillanatát – főleg mi felnőttek -, hanem mert remek kis ajándék a nagyszülők részére. Nem győzöm egész évben hallgatni – jogosan persze -, hogy manapság már nem létezik papírkép, amit megmutathatnának az ismerősöknek, barátnőknek, csak digitális formában láthatják… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!