Anya-jajj

Mikortól és meddig érdemes szedni a terhesvitaminokat?

Nagyon tudatos kismama voltam. Sőt! Nagyon tudatosan készültem már a terhességre is. Mikor közösen a párommal eldöntöttük, hogy jöhet a baba, ragaszkodtam ahhoz, hogy megvizsgáljon a nőgyógyász, minden rendben van-e velem.   A látogatásunkkor ittam a szavait, jegyzeteltem, mindent nagyon „szabályosan” akartam csinálni. Ez többé-kevésbé össze is jött. A kismamás fórumokat a tanácsai ellenére is… Tovább »

Így (nem) vezettem le a stresszt a szülés után

Sokan mondták, hogy pihenjek eleget szülés előtt, mert a következő 18 évben ezt a tevékenységet majd a mosogatás, mosás, takarítás, gyereknevelés, munka, munka, gyereknevelés, takarítás, mosás és mosogatás közé kell majd valahova beszorítanom… Ugye ismerős?   Ha nem is 18 év, azért valóban kinőtt a szakállam, mire a szülés után először egy isteneset alhattam. Akkor… Tovább »

„Otthon szültem meg a gyermekemet, annak minden félelmével és gyönyörűségével”

Eszter egy korábbi cikk után írta egy hozzászólásában, hogy ő otthon szülte meg a kisbabáját. Megkerestem, mert érdekelt a története, hiszen – legalábbis nálunk Magyarországon – nagyon ritka, ha valaki vállalni meri mindazt a kockázatot, de ugyanakkor azt a végtelen nyugalmat és biztonságot, amit számára az otthonszülés nyújt. Szinte biztos voltam benne, hogy nem fogja… Tovább »

Viszlát, rácsos ágy!

Eljön az idő, amikor könnyes búcsút kell, hogy vegyünk életünk egy komoly és meghatározó tényezőjétől, a rácsos ágytól. Milyen jó volt hajolgatni fölé, órákon át altató dalokat énekelni mellette, felhúzni a körforgót rajta… Sokáig keresgéltük annak idején a rácsost, legyen szép, fehér, barna, kinek mi tetszik, de lehetőleg illeszkedjen majd a babaszoba többi bútorához. Két… Tovább »

„Erről a babáról ordít, hogy valami nem stimmel vele”

„Rendben eljártam minden vizsgálatra, de még annál is többre. Tipikus túlaggódós kismama voltam. Annak ellenére, hogy nővérként dolgoztam és dolgozom a mai napig, végigizgultam a terhességemet. Lehet, hogy éppen azért, mert annyi szörnyűséget láttam nap, mint nap a kórházban. Nem voltam idős, 34 évesen vállaltunk gyereket. Azt, ami végül megtörténhetett velünk és VELE, álmomban nem… Tovább »

Megszületett és már fent van a Facebookon

Egy érdekes angol tanulmány szerint az anyukák nagy százaléka a szülés után 3-4 órával posztolja az első képet újszülött babájáról, sőt sok kisgyereknek saját profilja lesz 3 éves kora előtt. Őszinte leszek, én is tettem fel képeket, ha nem is ennyire korán, de két-három naposan már biztos. Olyan büszkeség egy ilyen pici baba érkezése, hogy… Tovább »

A XV. században akár a bába is végezhette a császármetszést

  Az, hogy egy időben, (olykor ma is) bábák segédkeztek bizonyos szüléseknél, teljesen természetes volt. Mindenki bízott bennük, értették a dolgukat.  Ha azonban császármetszésre került a sor, azt általában sebész végezte már a XV. században is. Általában. Mert ha éppen nem volt elérhető, vagy máshol akadt fontos dolga, akkor a bábarendelet szerint ezt a beavatkozást… Tovább »

“Képesek leszünk mi életben tartani ezt a babát?”

Emlékszem, amikor először a kezembe vehettem a babánkat, bár gyönyörű volt, nem is lehetett sírás nélkül megállni ezt az egészet, minden megváltozott. Olyan kicsi volt, olyan védtelen, olyan törékeny, hogy hirtelen úgy éreztem talán fel sem készültem arra a hatalmas felelősségre, ami mindezzel együtt jár.  Egészen addig azt hittem igen, aztán egyetlen pillanat alatt köddé… Tovább »

Utolsó pillanatok kettesben Anyával

Gyönyörű képek a szülés előtt utolsó pillanatokról a nagyobbacska gyerkőccel. Ők még nem is sejtik, mennyire megváltozik majd az életük, miután megérkezik a kistestvérük. Talán csak azt, hogy valaki már ott mocorog anya pocakjában, aki éppen olyan lesz, mint ők. Vagy teljesen más. Egy biztos, lesz még valaki, akire számíthatnak majd, akivel karöltve akár a… Tovább »

Amikor a baba először látja anyukája és apukája ikertestvérét

Különös  helyzet, mikor egy néhány hónapos kisbaba életében először találkozik édesanyja és édesapja ikertestvérével. Még a felnőttek sem mindig képesek két ennyire hasonló embert megkülönböztetni egymástól, hát még egy ilyen apróság.    Három videót találtam, ahol a csöppség miután találkozik szülei hasonmásával már egyáltalán nem biztos a dolgában… Kedves olvasóm! Ha tetszett a bejegyzés kérlek,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!