Anya-jajj

Tényleg kólát igyon a gyerek, ha fáj a hasa?

Kevesen tudják, de a kóla eredetileg gyógyszernek készült. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenre jó volt, ráadásul ma már üdítőitalként funkcionál, hiszen az eredeti összetételét jócskán megváltoztatták, a mai kóla már más célt szolgál.  De mi az igaz abból, hogy a kóla mégiscsak jó a hasfájásra, és akár a gyerekek is fogyaszthatják, ha fáj… Tovább »

Tombol a rotavírus – Én beoltattam a gyerekeimet!

Az egyik közeli ismerősöm kisfia nemrég került kórházba rotavírus fertőzéssel. Teljesen kiszáradt szegény, képtelen volt bármit is befogadni a gyomra. Nem kicsit izgultunk miatta, napokon át. Amikor megnyugodtunk, mert szerencsére túljutott a nehezén a kicsi, volt is egy kisebb vitánk ezzel kapcsolatban az anyukájával  – aki mellesleg jó barátnőm – , mert rossz volt szenvedni… Tovább »

Nyolcszor vetéltem el, kétszer győztem le a rákot, két férfit veszítettem el, de jól vagyok!

A hétvégén édesanyám gyerekkori barátnőjével, Ilonával beszélgettem, akinek szomorú történetét természetesen ismertem már, de tőle még sohasem hallottam. Vidéken él, aranyos, takaros kis házban, talán boldogan. Pedig a sors kegyetlenül megdobálta. Én könnyen lehet, hogy a negyedét sem viseltem volna el.    Már lánykorában sem volt minden rendben, amolyan női dolgok kínozták. Ma már egy… Tovább »

Beteg gyereke született, megkérdezték hazaviszi-e?

Feszült a hangulat. Érezni, hogy valami baj van. Valami rossz történt. Valami, ami nincs mindennap. Persze az újszülöttek sírása, a kismamák röpke beszélgetései a folyosón, miközben babájukat sétáltatják vagy igyekeznek egyik helységből a másikba, a nővérkék munkája, most is ugyanolyan, mint máskor. De a háttérben, a falak mögött, valahol bent az egyik szülőszobában, most nem… Tovább »

Egy baba megérkezik, egy apuka elmegy…

Ha kisbaba érkezik a családba, az a legtöbb esetben hatalmas öröm, összehozza akár azokat is a családban, akik korában kevésbé voltak fontosak a másik számára. Ha kisbaba érkezik a családba, a kezdeti nehézségek ellenére is boldogság és vidámság költözik a családja szívébe. De sajnos olyan is van, hogy ha kisbaba érkezik a családba, valaki más… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!