Anya-jajj

“A mellrák nem állhat közém és a babám közé!”

Boldog volt. Akkor jött ki az orvostól, akkor tudta meg, hogy babát vár. Ez már sokkal több volt, sokkal biztosabb, mint egy drogériában megvásárolt teszt eredménye. Terhes. Orvosi papírja van róla.     A férje már alig várta a hívását. Nem lehetett vele aznap, mert üzleti úton volt külföldön. Nem is az eredmény felől voltak… Tovább »

Tényleg kólát igyon a gyerek, ha fáj a hasa?

Kevesen tudják, de a kóla eredetileg gyógyszernek készült. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenre jó volt, ráadásul ma már üdítőitalként funkcionál, hiszen az eredeti összetételét jócskán megváltoztatták, a mai kóla már más célt szolgál.  De mi az igaz abból, hogy a kóla mégiscsak jó a hasfájásra, és akár a gyerekek is fogyaszthatják, ha fáj… Tovább »

Tombol a rotavírus – Én beoltattam a gyerekeimet!

Az egyik közeli ismerősöm kisfia nemrég került kórházba rotavírus fertőzéssel. Teljesen kiszáradt szegény, képtelen volt bármit is befogadni a gyomra. Nem kicsit izgultunk miatta, napokon át. Amikor megnyugodtunk, mert szerencsére túljutott a nehezén a kicsi, volt is egy kisebb vitánk ezzel kapcsolatban az anyukájával  – aki mellesleg jó barátnőm – , mert rossz volt szenvedni… Tovább »

Nyolcszor vetéltem el, kétszer győztem le a rákot, két férfit veszítettem el, de jól vagyok!

A hétvégén édesanyám gyerekkori barátnőjével, Ilonával beszélgettem, akinek szomorú történetét természetesen ismertem már, de tőle még sohasem hallottam. Vidéken él, aranyos, takaros kis házban, talán boldogan. Pedig a sors kegyetlenül megdobálta. Én könnyen lehet, hogy a negyedét sem viseltem volna el.    Már lánykorában sem volt minden rendben, amolyan női dolgok kínozták. Ma már egy… Tovább »

Beteg gyereke született, megkérdezték hazaviszi-e?

Feszült a hangulat. Érezni, hogy valami baj van. Valami rossz történt. Valami, ami nincs mindennap. Persze az újszülöttek sírása, a kismamák röpke beszélgetései a folyosón, miközben babájukat sétáltatják vagy igyekeznek egyik helységből a másikba, a nővérkék munkája, most is ugyanolyan, mint máskor. De a háttérben, a falak mögött, valahol bent az egyik szülőszobában, most nem… Tovább »

Egy baba megérkezik, egy apuka elmegy…

Ha kisbaba érkezik a családba, az a legtöbb esetben hatalmas öröm, összehozza akár azokat is a családban, akik korában kevésbé voltak fontosak a másik számára. Ha kisbaba érkezik a családba, a kezdeti nehézségek ellenére is boldogság és vidámság költözik a családja szívébe. De sajnos olyan is van, hogy ha kisbaba érkezik a családba, valaki más… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!