Anya-jajj

“Megszületett a babám, de én nem hallottam a hangját”

Olvasói levél következik, egy rendhagyó születéstörténet, ahol a kismama egészen másképp képzelte kisbabája életének első perceit, mint ahogy végül alakult.    “Az egész úgy indult, hogy a 32 hetes ultrahangon, 2016.02.25 – én közölték velünk, hogy 2-es fokban érett a lepény, kevesebb a magzatvíz, nem fejlődik rendesen a kislányunk. Másnap be is kellett feküdnöm a… Tovább »

“Milyen jogon kockáztatták az én és a fiam életét?” – Csilla születéstörténete

Csilla Angliából írt levelet, ott él már 8 éve, ott is szült 3 évvel ezelőtt. Az ember azt gondolná, az az ország tökéletes, ott szülni, biztosan komfortos, nyugodt. Csilla szüléstörténetét mégis végigizgultam. Legszívesebben a levele végére ugrottam volna, hogy tudjam, minden rendben lesz velük, akárcsak egy lányregényben. Ez azonban a való élet…   Csilla levele: … Tovább »

“Nem sírt fel a babám a császármetszés után…”

Noémi születéstörténete megrázó. Belegondolni is szörnyű, hogy mit élhetett át abban a néhány percben, órában, amíg nem tudta, mi történik a kislányával…   Köszönöm neki, hogy mégis megírta a történetüket.  “Normál terhességem vége felé minden vizsgálat után megjegyezte az orvosom, hogy teljesen keresztbe átlósan fekszik a gyerek. Kérdeztem, hogy ez baj- e, és azt mondta, ha… Tovább »

„Most jól van, de ki tudja, mi lesz öt perc múlva” – Egy koraszülött baba édesanyja mesél

A kis Bence egy nagyon várt, de nem tervezett baba volt. Édesanyja PCO-szindróma mellett úgy, hogy négy hónapos kisfiával otthon volt, nem számított rá, hogy újra teherbe eshet, mégis így alakult. Szerencsére a várandósság alatt rendben voltak a vizsgálatok, kálváriája a 30. heti rutinultrahang vizsgálaton kezdődött. Ott derült ki ugyanis, hogy a keringés a lepényben… Tovább »

Császárral szültem, mert így szerettem volna

  Ez a történet egy nagyon kedves barátnőmről szól, akivel jó ideje beszélgetünk már arról, hogy vajon miért van az, hogy ma már úton-útfélen azt halljuk, igenis álljunk  ki bátran a saját döntéseink mellett, éljünk, tegyünk úgy, ahogy az nekünk jó, majd pedig élesen kritizáljuk egymást, hogy ki mit, mikor hogyan és miért tett és… Tovább »

Bement a kórházba, mert görcsölt a hasa. Kiderült, mindjárt szülni fog…

  A minap a kórházban jártam a szokásos évi rákszűrésemen, amikor feltűnt, hogy az egész osztály szokatlanul fel van bolydulva.  Az orvosok, nővérek, látogatok össze-össze súgtak, meg-megálltak, mindenkinek volt néhány szava, mondata a másikhoz. Az arcokon döbbenet, szörnyülködés. Éreztem, hogy valami nem stimmel, nagyon nem. Itt nagy baj lehetett.  Volt is sajnos…  Tapasztalatom szerint a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!