Anya-jajj

Már készítették a műtőt, de én csak a szülés után tudtam meg

Amikor az orvosommal arról beszélgettünk, hogyan szeretnék majd szülni, rávágtam: természetesen. A kérdés persze nem ez volt, mert a választható császár nem lett volna alternatíva. Inkább arra volt kíváncsi, a természetes szülésen belül mire vágyom.   Nem mintha bármi rosszat gondoltam volna a császáros szülésről vagy annyira kemény ősanya lettem volna, hogy mindenáron a természetes… Tovább »

Történelmi személyiségek, akik császármetszéssel szültek vagy születtek

„She was born a Queen! – „Királynőnek született!” – ezen szavak kíséretében érkezett  II. Erzsébet királynő, akit Sir Henry Simpson udvari szülész segített a világra 1926. április 21 – én hajnali 2.40 – kor. Kevesen tudják, de Erzsébet hosszú és nehéz vajúdás után császármetszéssel született, medencevégű fekvés miatt. Az édesanya, Lady Elizabeth Bowes – Lyon… Tovább »

Megindító fotók a császármetszés szépségéről

Nem olyan meghitt, nem érinthetem meg a gyermekemet, nem is emlékszem az egészre, kiesett minden – mondják sokszor azok az édesanyák, aki császármetszéssel hozták világra kisbabájukat.   Ma már mindez változóban van. A szakemberek igyekeznek a hűvös, rideg hangulatú műtőben is meghitt pillanatokat szerezni a kismamák számára, és ha lehetséges biztosítani az édesapák jelenlétét is…. Tovább »

A XV. században akár a bába is végezhette a császármetszést

  Az, hogy egy időben, (olykor ma is) bábák segédkeztek bizonyos szüléseknél, teljesen természetes volt. Mindenki bízott bennük, értették a dolgukat.  Ha azonban császármetszésre került a sor, azt általában sebész végezte már a XV. században is. Általában. Mert ha éppen nem volt elérhető, vagy máshol akadt fontos dolga, akkor a bábarendelet szerint ezt a beavatkozást… Tovább »

“Megszületett a babám, de én nem hallottam a hangját”

Olvasói levél következik, egy rendhagyó születéstörténet, ahol a kismama egészen másképp képzelte kisbabája életének első perceit, mint ahogy végül alakult.    “Az egész úgy indult, hogy a 32 hetes ultrahangon, 2016.02.25 – én közölték velünk, hogy 2-es fokban érett a lepény, kevesebb a magzatvíz, nem fejlődik rendesen a kislányunk. Másnap be is kellett feküdnöm a… Tovább »

12 lélegzetelállító tetoválás a császármetszés hegén

Bár szerintem nincs semmi szégyellnivaló, sokan mégsem tudnak megbarátkozni a császármetszés hegével. Vagy egyszerűen csak szeretik a különleges tetoválásokat. Olyan fotókat gyűjtöttem össze, amelyen anyukák mutatják meg, milyen volt a hasuk a császármetszés vagy hasplasztika után, és milyen a friss tetoválással.  Hogy tetszenek?    forrás  Kedves olvasóm! Ha tetszett a bejegyzés kérlek, oszd meg másokkal… Tovább »

A világ legfiatalabb és legidősebb anyái, akik császármetszéssel szültek

Lina Medina 1933-ban született a perui Andok egy kis falucskájában. Alig volt 3 éves, amikor testén már a korai nemi érés jelei mutatkoztak, ekkor kezdett menstruálni is. Ezeknek a tüneteknek a (korai) megjelenése általában az agyalapi mirigy daganatával magyarázhatóak.   Lina 5 éves volt, amikor a hasa nőni kezdett. Eleinte nem tulajdonítottak neki nagyobb jelentőséget,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!