Anya-jajj

Az apa is lehet depressziós a szülés után! De miért?

Kevés szó esik róla, de az újdonsült apukák éppúgy lehetnek depressziósak a baba érkezése után, mint az édesanyák.  Ritkábban ugyan, de lehetnek. Hogy miért? Hirtelen magányossá válnak. Az asszony, aki eddig kizárólag értük rajongott, most vagy megosztja figyelmét és szeretetét a baba és a papa között (ez a jobbik eset), vagy kizárólag a gyerekre koncentrál…. Tovább »

Szégyelltem, hogy nem tudok jó anyja lenni a gyerekemnek

Sok anyukától hallom, hogy nem elégedett magával, nem tartja magát jó édesanyának, nem tud megfelelni a szülés után ‘elvárt’ normáknak. És jön a lelkiismeret – furdalás, a depresszió, a rossz közérzet, a befelé fordulás, a magány.  Noémi volt az, aki mesélt nekem arról, mennyire nehezen ’szokott bele’ ebbe az új élethelyzetbe, sőt bele sem szokott,… Tovább »

Erdélyi Mónika: „A szoptatásról semmi pénzért nem mondtam volna le!”

Erdélyi Mónikát a Mónika show háziasszonyát annak idején az egész ország megismerte. Én akkor csak futólag találkoztam vele egy munka során, de évekkel később immár egy másik csatorna másik műsora kapcsán jobban is összeismerkedtünk, mondhatom, hogy a kapcsolatunk ma már baráti. Éppen ezért, amikor megkerestem, hogy meséljen terhességéről és a kisbabás időszakról azonnal igent mondott…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!