Anya-jajj

Rajtakapott a gyerek szex közben! Mit csináljak?

Emőke jó barátnőm, aki kétségbeesve hívott fel a múltkor. Rajtakapta a 4 éves gyereke őt és a férjét szex közben. A szex ingoványos talaj, ha már gyereke van az embernek, ezt talán minden édesanya tudja. Legkésőbb az első együttlétkor kiderül…   Nem is kell, hogy nagyobbacska legyen az a gyerkőc, mert kisbaba mellet sem egyszerű… Tovább »

Megmondta a gyerekem, hogy rosszul van nevelve

Történt pedig a közelmúltban, hogy az én drága 7 esztendős kisfiam séta közben elfelejtett egy ismerősünknek köszönni. Pláne, egy olyan ismerősünknek, aki amúgy is elég érzékeny típus, főleg, ha a köszönésről van szó, mondhatjuk úgy is, hogy köszönés fóbiája van. Nem harapom ugyan le a gyerekem fejét ezért, de elvárom, hogy egy ilyen ’nagyfiú’ már… Tovább »

Jó, ha én is Apának szólítom a férjemet?

A szakértők szerint nem. Olvastam valaha valamit arról, hogy ha a nő a gyerekhez hasonlóan apának szólítja élete párját, akkor ne csodálkozzon azon, ha villámgyorsan megszűnik a férfi-női viszony közöttük. Marad anya és apa.   Én megfogadtam, hogy megpróbálom ehhez tartani magam, ha gyerekünk születik, mármint, hogy nem apázom majd. De nem nagyon ment. Az… Tovább »

Anya sminkben, tűsarokban

– Anya, minek öltöztél be? – kérdezi az alig háromévesem. ÖÖÖ… Az odáig rendben van, hogy az elmúlt három évben többnyire tréningben, lófarokban és maximum alig sminkben látott, de csak azért, mert most kiengedtem és besütöttem a hajam, vörös rúzst kentem a számra, és tűsarokban állok előtte, már azt gondolja, hogy jelmezbálba megyek? A fenti… Tovább »

Hogy jussunk ki két gyerekkel a lakásból?!

Ha már kint vagyunk, kinyílik a világ. De, amíg kijutunk, olyan, mintha kétszer lezuhanyoztam volna. Van úgy, hogy szívesebben ugranék neki egy sokismeretlenes egyenletnek, előbb végeznék, pedig nem voltam olyan penge matekból. Először is valahogy ki kell jutunk az előszobába.   Három éve még rettenetesen nehéz volt ez is.  Mire a kicsire ráadtam a cipőt,… Tovább »

Amikor az apa neveli a gyereket…

Egy történet a múltból.  „Apa, apa gyeje máj, menjünk hazaaaa” – kiabál a három éves kisfiam az apukájára, aki tíz perce sztorizgat az óvónőnek arról, hogy a gyerek mennyire képzett anatómiából, mert pontosan tudja, hol van a lábszára, a térde, sőt az achillesze is. Azt hiszem, ezek után felesleges megemlítenem, hogy a férjem sebész. – Hagyd már az óvónőt,… Tovább »

Kisgyerekes életkép az étteremből

Megfigyeléseim a kisgyerekes étkezésekkel kapcsolatban: vagyis hogyan zajlik egy valamirevaló éttermi, ‘családias’ hangulatú etetés… Szerencsés kivételek persze előfordulhatnak… 🙂          A csokipuding csak a végén jön, előbb egyél valami rendes kaját! Gyere ki az asztal alól! Legalább kóstold meg, csak utána mondd, hogy nem! Na ugye, hogy nem is olyan rossz! Gyere ki az… Tovább »

Játszótéri anyukák

Irány a játszótér. Sürgősen emberek közé kell mennem, hogy újra azzá a mosolygós, kiegyensúlyozott anyukává legyek, amilyennek mindenki ismer. Vagy amilyennek látszani szeretnék legalábbis. Kicsi beszorultunk a négy fal közé a gyerekkel az utóbbi esős napokban.  A játszótér ugyan még korai, de hiszem, hogy ott találom azt a miliőt, ahol az aznapi pelenka tartalmának elemzése,… Tovább »

Hozzátáplálódunk, avagy anya hízik, baba fogy

  Az igen kiadós szoptatások mellett, nemrég elkezdődött a hozzátáplálás is. Ez azzal jár – sajnos – hogy én hízom a kicsi pedig fogy. Én hízom, mert amellett, hogy mindent előkóstolok, mindent meg is eszek. Persze nem a gyerek elől, hanem a szoptatásra hivatkozva, – amihez ugye kalória kell, – ESZEM. Csupa nagybetűvel, mert az… Tovább »

Anya csak egy van…miért nem vagyok ketten?!

Pedig ez kevés. Egyre többször érzem úgy, hogy MINIMUM kettő kellene belőlem. Persze nem azért, mert annyira jó fej vagyok, hanem, mert akkor egyszerre két helyen, több dolgot csinálhatnék. Vagy egyik énem elmehetne szabira, aztán cserélnénk. Beérném már annyival is, ha maradnék egyedül, de kapnék mondjuk plusz tíz kezet, illetve karokat, jó hosszúakat.  Akkor egyszerre… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!