Anya-jajj

„Nős férfi volt egy gyerekkel, mégis elcsábított”

„Kedves Anya-jajj! Mivel azt írtad a felhívásban, hogy bármiről írhatunk, ami fájó vagy tanulságos, megteszem, legfeljebb nem kerül ki az oldalra. Bár, ha valami fájó és tanulságos, az én történetem biztosan.” Kedves Brigitta! A leveledet apróbb szerkesztés után közzéteszem, mert egyfelől soha még csak hasonló történet sem volt az oldalon, másfelől én is rendkívül sokatmondónak… Tovább »

Így (nem) vezettem le a stresszt a szülés után

Sokan mondták, hogy pihenjek eleget szülés előtt, mert a következő 18 évben ezt a tevékenységet majd a mosogatás, mosás, takarítás, gyereknevelés, munka, munka, gyereknevelés, takarítás, mosás és mosogatás közé kell majd valahova beszorítanom… Ugye ismerős?   Ha nem is 18 év, azért valóban kinőtt a szakállam, mire a szülés után először egy isteneset alhattam. Akkor… Tovább »

Megszületett és már fent van a Facebookon

Egy érdekes angol tanulmány szerint az anyukák nagy százaléka a szülés után 3-4 órával posztolja az első képet újszülött babájáról, sőt sok kisgyereknek saját profilja lesz 3 éves kora előtt. Őszinte leszek, én is tettem fel képeket, ha nem is ennyire korán, de két-három naposan már biztos. Olyan büszkeség egy ilyen pici baba érkezése, hogy… Tovább »

Rajtakapott a gyerek szex közben! Mit csináljak?

Emőke jó barátnőm, aki kétségbeesve hívott fel a múltkor. Rajtakapta a 4 éves gyereke őt és a férjét szex közben. A szex ingoványos talaj, ha már gyereke van az embernek, ezt talán minden édesanya tudja. Legkésőbb az első együttlétkor kiderül…   Nem is kell, hogy nagyobbacska legyen az a gyerkőc, mert kisbaba mellet sem egyszerű… Tovább »

Megmondta a gyerekem, hogy rosszul van nevelve

Történt pedig a közelmúltban, hogy az én drága 7 esztendős kisfiam séta közben elfelejtett egy ismerősünknek köszönni. Pláne, egy olyan ismerősünknek, aki amúgy is elég érzékeny típus, főleg, ha a köszönésről van szó, mondhatjuk úgy is, hogy köszönés fóbiája van. Nem harapom ugyan le a gyerekem fejét ezért, de elvárom, hogy egy ilyen ’nagyfiú’ már… Tovább »

Jó, ha én is Apának szólítom a férjemet?

A szakértők szerint nem. Olvastam valaha valamit arról, hogy ha a nő a gyerekhez hasonlóan apának szólítja élete párját, akkor ne csodálkozzon azon, ha villámgyorsan megszűnik a férfi-női viszony közöttük. Marad anya és apa.   Én megfogadtam, hogy megpróbálom ehhez tartani magam, ha gyerekünk születik, mármint, hogy nem apázom majd. De nem nagyon ment. Az… Tovább »

Anya sminkben, tűsarokban

– Anya, minek öltöztél be? – kérdezi az alig háromévesem. ÖÖÖ… Az odáig rendben van, hogy az elmúlt három évben többnyire tréningben, lófarokban és maximum alig sminkben látott, de csak azért, mert most kiengedtem és besütöttem a hajam, vörös rúzst kentem a számra, és tűsarokban állok előtte, már azt gondolja, hogy jelmezbálba megyek? A fenti… Tovább »

Hogy jussunk ki két gyerekkel a lakásból?!

Ha már kint vagyunk, kinyílik a világ. De, amíg kijutunk, olyan, mintha kétszer lezuhanyoztam volna. Van úgy, hogy szívesebben ugranék neki egy sokismeretlenes egyenletnek, előbb végeznék, pedig nem voltam olyan penge matekból. Először is valahogy ki kell jutunk az előszobába.   Három éve még rettenetesen nehéz volt ez is.  Mire a kicsire ráadtam a cipőt,… Tovább »

Amikor az apa neveli a gyereket…

Egy történet a múltból.  „Apa, apa gyeje máj, menjünk hazaaaa” – kiabál a három éves kisfiam az apukájára, aki tíz perce sztorizgat az óvónőnek arról, hogy a gyerek mennyire képzett anatómiából, mert pontosan tudja, hol van a lábszára, a térde, sőt az achillesze is. Azt hiszem, ezek után felesleges megemlítenem, hogy a férjem sebész. – Hagyd már az óvónőt,… Tovább »

Kisgyerekes életkép az étteremből

Megfigyeléseim a kisgyerekes étkezésekkel kapcsolatban: vagyis hogyan zajlik egy valamirevaló éttermi, ‘családias’ hangulatú etetés… Szerencsés kivételek persze előfordulhatnak… 🙂          A csokipuding csak a végén jön, előbb egyél valami rendes kaját! Gyere ki az asztal alól! Legalább kóstold meg, csak utána mondd, hogy nem! Na ugye, hogy nem is olyan rossz! Gyere ki az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!