Anya-jajj

Gyerek mellett napozás?

A kérdés költői… Persze, hogy  nem arra a régi nyaralós életérzésre céloztam, amikor még elnyúltunk  a napágyon, vagy a homokban a parton, magunk mellé dobtunk egy jeges limonádét és a legnagyobb bajunk az volt, ha a napot két percre eltakarta egy felhő. Nem volna rossz, ha csak két percre, de visszatérne…   Most inkább arról… Tovább »

Az engedékeny nevelés elkényezteti a gyereket?

  Bizonyos értelemben igen, szerintem, ha ezt a fogalmat a szó szoros értelmében nézzük. De a kérdés nem ennyire egyszerű. A ma anyukáira könnyen süti rá főként az idősebb generáció, hogy „rosszul” neveli a gyerekét. Elkényezteti, vagy éppen nem törődik vele eléggé, ne adj’ isten túl szigorú. A lényeg, hogy valamit tuti rosszul csinál. Milyen… Tovább »

Anyaként ősszel tartom a nyári szünetet

– Anya, anya fent vagy? – kérdezi négyévesem, miközben éppen szétfeszíti a szemhéjamat. – Hát, hogy a fenébe ne, kincsem… – válaszolok még félig egy másik dimenzióból. Semmi különös, csak egy szokásos hétköznap reggel a nyári szünetben. Így ébredek mostanában. Miközben próbálom erősen szétnyomkodott szememet újra igénybe venni, még jól működő füleimmel érzékelem, hogy valaki… Tovább »

A csúnya szülő esete a homokozó vödörrel

Ha az ember játszótérre viszi a gyerekét, ott ugye vannak íratlan szabályok. Némely kisebb lakóközösségek tagjai akár konkrétan meg is állapodnak ezekben.   Ahova általában járunk, ott, ahogy az lenni szokott, szépen kirakja mindenki, amije van, és ha éppen nem az ő gyereke játszik a vödörrel, lapáttal, jégvarázsos locsolókannával, mert elment mászókázni, hát viszi, aki… Tovább »

4 fejlesztő játék, amit pedagógusok ajánlottak

Ha éppen nem fürdünk, hintázunk vagy homokozunk a gyerekekkel a nyáron, 4 remek kis fejlesztő játékot ajánlok nektek, olyat, ami az egész család számára élvezetes. Ez a bejegyzés most nem a legkisebbnek szól, vagyis nem a baba korosztálynak, de 4 éves kortól az első hármat már nyugodtan próbálgathatják a kicsik.   Dobble Abbahagyhatatlan. Egészen kis… Tovább »

Gyönyörű fotósorozat készült albínó gyerekekről

Yulia Taits elképesztő fotósorozatot készített olyan emberekről – köztük gyerekekről -, akik egy ritka pigmentációs zavarral születtek, melynek következtében hófehér a bőrük és hajuk, szemük pedig különleges kék.  A fotós tavaly novemberben már készített egy sorozatot az albinizmusról, “Porcelain Beauty” – címmel, hatalmas sikerrel. A képek pillanatok alatt körbejárták az egész világot. Yulia számos pozitív… Tovább »

Mindjárt itt a nyár és én totál kivagyok

Ennek több oka is van. Az egy dolog, hogy hova is tesszük a gyerekeket, több mint két hónapon keresztül, az meg egy másik, hogy megint aggódhatok folyamatosan a különböző nyári balesetek miatt.   Mire gondolok? A tipikus nyári gyerekbalesetekre. Hogy immár rövidnadrágban motoroznak, rollereznek és elesnek. Az első rövidgatyás esésen már túl vagyunk, pedig még… Tovább »

Anya vagyok, feleség és dolgozó nő

Maximalista vagyok. Mindig is jellemző volt rám, bár amióta gyerekeim vannak, kicsit társadalmi elvárásként is rám ragadt. Hogy mindenben 100 százalékot kell nyújtanom. Ez pedig nem feltétlen kedvez, ha a fenti 3 dolgot szeretném viszonylagos egyensúlyban tartani. Szeretnék a legjobb anya lenni, aki, amikor a gyerekeivel van 100 százalékig képes csak rájuk figyelni, csak velük… Tovább »

Béres Alexandra – Nagyon hiszek a gyerekekkel való beszélgetés erejében

Béres Alexandra fitness világbajnoknőnk ma már két kislány édesanyja. Ha valaki ő biztosan tudja, hogy érdemes a legkisebbeket még időben rávezetni az egészségtudatos életmódra, a mozgás szeretetére, és a helyes táplálkozásra. Persze ez senkinek nem megy egyik pillanatról a másikra, kudarc bizony akad bőven ezen a kissé rögös úton, de Szandra most számos ötletet, tanácsot,… Tovább »

10 kép az igaz gyermeki szeretetről

Szeretet, gyermeki kíváncsiság és öröm tükröződik azokon a képeken, amelyeket most mutatok Nektek. A fotók mindegyike gyönyörű, különleges, és olyan pillanatokat, élethelyzeteket örökít meg, ahol jól látszik, hogy a gyerekek mennyire őszintén képesek örülni egymásnak, együtt játszani, hogy mennyire nem számít, ki honnan érkezett, és milyen a bőrszíne. Minden ölelésükben, érintésükben ott van szeretet, a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!