Anya-jajj

“Vízben úsztam, és volt ott egy kígyó is!” – 3 éves kisfiú megdöbbentő emlékei

Sokféle kutatás foglakozott már a magzati emlékekkel. Vajon létezik ilyen? Lehetséges volna, hogy alig néhány éves gyerekek, olyan megdöbbentő dolgokat mesélnek el ebből az időszakból, amelyet nem volna szabad tudniuk, csakis akkor, ha emlékeznek rájuk, még ha nem is tudatosan. Jeanne Rhodes amerikai pszichiáter, gyermekterapeuta jó néhány ilyen kísérletet végzett, és érdekes, szinte hihetetlen eredményre… Tovább »

Tényleg kólát igyon a gyerek, ha fáj a hasa?

Kevesen tudják, de a kóla eredetileg gyógyszernek készült. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenre jó volt, ráadásul ma már üdítőitalként funkcionál, hiszen az eredeti összetételét jócskán megváltoztatták, a mai kóla már más célt szolgál.  De mi az igaz abból, hogy a kóla mégiscsak jó a hasfájásra, és akár a gyerekek is fogyaszthatják, ha fáj… Tovább »

Silányabb terméket a gyerekeinknek, silányabb terméket nekünk?

Felháborodva olvastam, hallgattam az elmúlt napokban nagy port kavart híreket, miszerint bizonyos termékek ’lájtosabb’, értsd: sz@rabb minőségben jutnak el hozzánk. Kikérem ezt magamnak, kikérem az egész családomnak, és anyaként különösképpen kikérem a gyerekeimnek, továbbá minden más magyar felnőtt és kisgyerek nevében. A jövő nemzedéke nevében. Miért egyen a magyar gyerek rosszabbat, mint a kis osztrák… Tovább »

Hogy jussunk ki két gyerekkel a lakásból?!

Ha már kint vagyunk, kinyílik a világ. De, amíg kijutunk, olyan, mintha kétszer lezuhanyoztam volna. Van úgy, hogy szívesebben ugranék neki egy sokismeretlenes egyenletnek, előbb végeznék, pedig nem voltam olyan penge matekból. Először is valahogy ki kell jutunk az előszobába.   Három éve még rettenetesen nehéz volt ez is.  Mire a kicsire ráadtam a cipőt,… Tovább »

Kidőlök, mire elalszik a két gyerek…

Ha megszületik a kisbaba, tudjuk, hogy az azt követő néhány 100 éjszaka nem alszunk majd, általában. Legalábbis, mi anyukák, nem. Ha megszületik a második baba, újabb 100 ilyen éjszaka következik. De ne szaladjunk ennyire előre. Ahhoz, hogy ne aludjunk az éjjel, előtte még este azért meg kell próbálkoznunk az altatással. Egy gyerkőcöt nem könnyű elaltatni, kettőt… Tovább »

Kisgyerekkel a jeges járdán

Tulajdonképpen csak a kisfiam élvezi. Neki baromi jó, hogy korán reggel is lehet korcsolyázni, az sem baj, hogy itt nincs zene. Él is minden lehetőséggel, és elég sok van  útközben. A járdán. Mert miért is lenne letakarítva, lesózva, lehomokozva, lemicsodázva egy héttel a havazás, és azt követő lefagyás után?! Egy anyuka – szintén két kisgyerekkel… Tovább »

Szívmelengető képek gyerekekről a múlt századból

A fekete-fehér képeknek mindig megvan a maguk különleges hangulata, főleg akkor, ha gyerekek szerepelnek rajta. A régi időkbe kalauzolnak bennünket, és sokszor olyan pillanatokat rögzítenek, amelyek ma már talán nem is léteznek.  Nem is tudom,van-e még olyan kisgyerek, aki úgy tud örülni egy pár cipőnek, ahogy ez az osztrák kisfiú a képeken a második világháború… Tovább »

Bárányhimlő – Oltsak vagy ne oltsak? Káosz van a fejemben

Tudomásom szerint – bár ez nincs kőbe vésve – a bárányhimlő általában tavasszal tombol. Döbbenetemre, a téli szünet alatt az óvodai levelezőrendszerben két szülő is jelezte, hogy gyermeke bárányhimlős lett. Az ünneplés mellett ezért folyamatosan nézegettem a kislányomat, nem pöttyösödik-e? Még nem…   Egyik nap a szokásosnál nyűgösebb volt, azt gondoltam, talán majd most. De… Tovább »

Gyerekkel a plázában

Én mindig két kilóval könnyebben jövök ki bármilyen gyerekes nagybevásárlásból, ha ilyenre vállalkozom. A hajamat tuti, hogy meg kell mosni utána, a ruháimat pedig a mosógépbe hajítom. A smink valahol útközben lefolyt, azzal már nincs gond. Ez télen – nyáron egyforma egyébként.  Sosem felejtem el, amikor még babaként egyetlenegyszer vittük a gyereket egy nagybevásárlásra, mert… Tovább »

Kell-e félteni a gyerekeket a nagytestű kutyáktól?

  Biztosan nem engedném oda egyiket sem, ha az utcán gazdátlanul kóborolna akár egy hatalmas, akár egy apró eb, de a következő képek igazi kutya-gyerek barátságról szólnak. Én hiszem, hogy lehet a kutyus a kisgyerek akár legjobb barátja is, az első években. Ezek a kedves, nagytestű, jól nevelt kutyák nemcsak játszópajtásai, de védelmezői is a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!