Anya-jajj

Ösztönösen vagyok jó és rossz anya

A jó anyaság egy mítosz, egy álomkép, amire mindenki vágyik, miután kikerült a szülőszobáról, de senki sem hiszi el, hogy valaha is elérheti.  A többség – velem együtt – folyamatosan rossz anyának tartja magát. Nem azért, mert tényleg rosszak vagyunk a szó szoros értelmében, hanem mert semmi sem úgy sikerül, ahogy az a nagykönyvben meg… Tovább »

„A gyerek csúnyán beszél és fellök az utcán!” – levél kisgyerekes szülőknek

Ez a levél néhány napja érkezett, arra a felhívásra, amiben arra kérlek titeket, osszátok meg velem, kisgyerekekkel kapcsolatos történeteiteket. Bevallom őszintén, nem pont erre számítottam, de megosztom Veletek, mert nekünk kisgyerekes szülőknek szól.   Lehet elgondolkodni, véleményt alkotni, válaszolni rá!  Én a levél végén meg is teszem, de előbb jöjjön a frissen, ropogósan érkezett írás. … Tovább »

Dubaiban szülni olyan volt, mintha ötcsillagos hotelben lettem volna

Zsuzsa Dubaiban él libanoni örmény származású férjével, és ott is szült lassan két éve már. Megkértem őt, hogy meséljen arról, milyen az élet odakint, hogyan szülnek a nők, milyen a nőgyógyászati és védőnői ellátás, van-e olyan közösség, ahova összejárhatnak a kisgyermekes anyukák. Bizonyos dolgok, ahogy hallgattam őt, luxusszámba mennek odakint, pláne a miénkhez képest, míg… Tovább »

Mária Terézia az uralkodó és 16 gyermek édesanyja

  Nem is gondolánk, hogy a mai világban az édesanyáknak oly nagy problémát jelentő gyereknevelés és munkavállalás összeegyeztetése már évszázadokkal korábban is jelen volt a nők életében, különösen a magas rangú asszonyok esetében.  Itt van mindjárt Mária Terézia magyar királynő, aki 16 gyermeke mellett vezette hatalmas birodalmát. Tizenhat gyermekét tizenkilenc év alatt hozta a világra,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!