Anya-jajj

Ne azért szüljünk, hogy megfogjuk a párunkat

A fiatal lányok, nők– néha nem is annyira fiatalok – sokszor gondolják úgy, hogy ha jön a baba, a kapcsolatuk egyik pillanatról a másikra az erősen hanyatló ágból újra a rózsaszínű ködbe vész. Ismét fellángol a szerelem és anyává, apává válva a baba fölött forró csókban összeforrva újra minden olyan lesz, mint régen. Sőt még… Tovább »

„Ezért a férfiért, kár volt lemondani a babámról”

Megint csak egy nagyon őszinte és elgondolkodtató levél érkezett.Valóban sok nő esik hasonló “hibába” ha Eszter történetét és az abban leírtakat hibának lehet nevezni. Hiszen ő egy szerelmes nő volt, aki nem tett mást, csak a szívére hallgatott…   „Buta voltam, naiv és ostoba. Tíz éven át szerettem valakit, hiába. Hiába? Nem, azért nem hiába,… Tovább »

Létezik ideális korkülönbség a gyerekek között?

Mikor szüljük az elsőt, mikor a másodikat, mikor a harmadikat? És a negyediket? Bár mindig terítékre kerül ez a kérdés az anyukák között, a választ valójában önmagunkban kell keresni. Akár a vitáig is fajulnak az ilyen jellegű beszélgetések, pedig az ideális korkülönbségre nem létezik tökéletes recept. Felsorakoznak ilyenkor az érvek és ellenérvek, amelyek a bizonytalanabb… Tovább »

„Két gyermekről álmodom, de előtte májra lesz szükségem!”

Kővári Évi mosolygós, szép, fiatal lány, aki kisbabára vágyik, akárcsak sok másik fiatal nő. Szeretne egy kicsi lányt ringatni a karjaiban, akinek a nevét is régen tudja már. Nincs ebben semmi különös, mondhatnánk, hiszen egy bizonyos kor után sokan érzik úgy, itt az ideje a családalapításnak, itt az ideje a gyermekvállalásnak. Évi azonban egészen más… Tovább »

Ez a nő tényleg gyereket akar…

Ha a férfi erre az apróságra rájön, vagy végérvényesen lelécel, de úgy, hogy az életben nem hall róla többet szegény asszonyság, (maximum, ha máshol időközben mégis apuka lett az a drága, jó ember), vagy időt kér (csak győzzük kivárni), esetleg örül a fejleménynek. Ebben az esetben minden tökéletes. Majdnem minden. Tegyük fel.  A témáról már… Tovább »

Vállaljuk a harmadikat? – Nehéz döntés

  Elárulom, mi nagyon sokáig vacilláltunk, hogy legyen-e harmadik babánk vagy sem. A férjem egyértelműen szerette volna, én egyértelműen nem tudtam, mit is akarok. A szívem nagyon vágyott volna rá, az eszem viszont azt súgta, inkább ne. Nekem ennyi elég volt, akármilyen csúnyán is hangzik  így. Nem érzem biztosan, hogy mindent képes lennék elölről kezdeni…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!