Anya-jajj

Ne azért szüljünk, hogy megfogjuk a párunkat

A fiatal lányok, nők– néha nem is annyira fiatalok – sokszor gondolják úgy, hogy ha jön a baba, a kapcsolatuk egyik pillanatról a másikra az erősen hanyatló ágból újra a rózsaszínű ködbe vész. Ismét fellángol a szerelem és anyává, apává válva a baba fölött forró csókban összeforrva újra minden olyan lesz, mint régen. Sőt még… Tovább »

Stohl lelépett – Meg Kovács Pityu is

Ez van. Sok ilyen van. Sok másik Stohl is lelép a családjától. Sajnos. Az nyilván kevésbé hír, hogy Szabó Jucit is elhagyta a maga Stohlja – aki Kovács Pityu néven fut – ,és ezért Szabó Juci is egyedül maradt a gyerekekkel, többnyire magát ostorozva, hogy hol rontotta el. Vagy a másik nőt – ha van… Tovább »

Nyolcszor vetéltem el, kétszer győztem le a rákot, két férfit veszítettem el, de jól vagyok!

A hétvégén édesanyám gyerekkori barátnőjével, Ilonával beszélgettem, akinek szomorú történetét természetesen ismertem már, de tőle még sohasem hallottam. Vidéken él, aranyos, takaros kis házban, talán boldogan. Pedig a sors kegyetlenül megdobálta. Én könnyen lehet, hogy a negyedét sem viseltem volna el.    Már lánykorában sem volt minden rendben, amolyan női dolgok kínozták. Ma már egy… Tovább »

India – ahol a nők többsége még ma is alárendelten él…

“Az átlagos indiai férfi számára csupán egy nő van, akit emberként tisztel valóban, és ez az édesanyja. És minden édesanya legfontosabbika pedig maga a hatalmas ország a hegyeivel, völgyeivel, vizeivel, embereivel mindenestül, India Anya, azaz Bharata Maia. Spirituális kapcsolat ez, korántsem hétköznapi vonzalom.    India több államában a szülő nők halandósága mindmáig a legrosszabb a… Tovább »

Magadhoz láncolhatod-e a férfit a gyerekkel?

  Sok-sok évvel ezelőtt, még kislány koromban arról álmodoztam, hogy egyszer – ha nagy leszek – majd eljön értem az a bizonyos herceg fehér lovon, lesz egy regiment gyerekünk és boldogan élünk, míg meg nem halunk. Akkor még naiv kislányként biztos voltam abban, hogy akiknek gyerekük lesz, azok ÖRÖKRE együtt maradnak…   Azért jutott mindez… Tovább »

“Nem szültem gyereket, de nagyon megbántam!”

  “Az ember nem mindig hoz jó döntés, és van, hogy meg kell tanulni ezzel együtt élni, néha kín keservesen, de muszáj.”      Ezek Erika szavai, aki nagyon őszintén írt nekem, egykori ‘rossz’ döntéséről, és annak későbbi következményeiről, érzéseiről, fájdalmáról.  Erika levele:  “Sokat gondolkodtam leírjam-e, egyáltalán le merjem-e írni, az én történetemet, mert biztosan… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!