Anya-jajj

“Anya, iskolába megyek! Felkészültél rá?”

Ismét eltelt egy év, ismét iskolákat látogatnak a szülők. Keresik a legmegfelelőbb intézményt, ahova legféltettebb kincsüket járathatják, szeptembertől. Óriási változás ez szülő és gyermeke életében, de vajon mindenki felkészült rá? Emese írt levelet, egy édesanya, aki nem számított arra, hogy kisfia már az idén iskolás lesz. „Holnap iskola nézőbe megyünk a gyerekkel. Még mindig nehezen… Tovább »

Vekerdy Tamás: A haszontalan dolgok a fontos dolgok!

Volt alkalmam végignézni a kisfiam utolsó óvodás évében, hogy néhány anyuka mennyire keményen rágörcsölt az iskolaválasztásra. Mi nem. Ezt tényleg nem vittük túlzásba. Nem azért, mert nem érdekelt, hanem mert valóban azt szerettük volna, hogy amíg lehet, legyen gyerek a gyerek. Nem hordtuk iskola előkészítőre sem, nem halmoztuk el ezerféle különórával, nem terheltük le nagyon…. Tovább »

“Siess anya, nehogy megbüntessenek!”

  Jó ideje járunk már az óvodába, ahol a gyerekeim most éppen váltják egymást. Jó ideje figyelem mi zajlik a környéken reggel nyolc és kilenc illetve délután négy és öt között. Tudni kell, hogy nemcsak óvoda, hanem egy utcán belül két általános iskola egy gimnázium, bölcsőde és egy orvosi rendelő is található itt. Egy valami… Tovább »

Büszke vagyok Rád, de féltelek is nagyon! Kezdődik az iskola!

  Drága kicsi FIAM!   Iskolába mész, ELSŐS leszel. Reggel 8-kor ünneplőben, a vadonatúj iskolatáskáddal (ami most még nagyobb, mint TE magad) már kisiskolásként léped át a suli kapuját. Már most érzem, hogy el kell majd rejtsem a könnyeimet előled, amikor elválunk és TE a tanító nénid és leendő kis osztálytársaid mellé állsz, majd később… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!