Anya-jajj

Hogyan írjuk helyesen? – Kvíz

Nem árt, ha az ünnepek alkalmával tisztában vagyunk néhány ilyenkor sűrűn használt szó vagy kifejezés helyesírásával, mert sokan hibásan alkalmazzák őket. Rövid kvíz következik nyolc olyan szóval, kifejezéssel, melyeken szinte mindenki elgondolkodik. Te hányat találtál el? Kedves olvasóm! Ha tetszett a bejegyzés kérlek, oszd meg másokkal is! Ha van kedved gyere és kövess a Facebookon,… Tovább »

Mindenórásan karácsonykor

A barátnőm mindenórás. December 24 – re volt kiírva pontosan, de tudjuk, hogy ez csak irányadó, és, hogy körülbelül 70 százalék az esélye, hogy éppen ezen a napon érkezik a baba. Hogyan telik a karácsony, ha bármikor szülhet az ember? Változik a menetrend? Van idő mindenre? Mesélje el ő maga.    „Ugrásra készen. Két táska… Tovább »

Már szeptemberben bevásároltam karácsonyra

Jól tettem? A fenét.  Így mindenesetre elkerültem a szokásos karácsony előtti tumultust az üzletekben, amikor kapkodva, lökdösődve, 4 órát sorban állva, leizzadva, kitikkadva, dupla áron jutok a kiszemelt – vagy, ha már elfogyott, a kiszemelthez csak nyomokban hasonlító – játékhoz, másrészt viszont a gyerekek azóta vagy ötödször gondolták meg magukat, azzal kapcsolatban, hogy mit is… Tovább »

Advent Pozsonyban gyerekekkel

Ha karácsonyi vásár, nálunk mindig Bécs volt a célbont. Aztán szakítottunk a hagyományokkal, és felfedeztünk egy másik közeli várost, Pozsonyt.  Mivel megint itt az adventi vásárok ideje, gondoltam, megosztom Veletek, milyen is az ottani karácsonyi vásár, hátha kedvet kaptok az idén, körülnézni kicsit. Ami fontos, különösen, ha kisgyerekekkel utazik az ember, hogy közel van. Autóval… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!