Anya-jajj

Hordozzam vagy babakocsival közlekedjek a gyerekkel?

Nem szeretnék most indulatokat gerjeszteni, sem megmondani a frankót, hogy melyik a jó vagy jobb, inkább elmondanám a saját tapasztalataimat mindkettővel kapcsolatban, hátha segít valamit. A hordozó és babakocsi közti vitát azért sem értettem sohasem, mert szerintem nemcsak, hogy megfér a kettő egymás mellett, hanem ki is egészítik egymást. Mielőtt megszületett az első babánk, mind minden… Tovább »

Szív alakú anyajeggyel a homlokán született a kisfiú

A kis Cinar Enging igazi szerelemgyerek a szó szoros, és átvitt értelmében is.  A török kisfiú homlokán egy szív formájú anyajeggyel született, ‘úgy gondolta’, így köszöni meg szüleinek, hogy világra jöhetett.  “Miután a nővér megtisztította Cinar fejecskéjét a vértől, én voltam az első, aki észrevettem a különös anyajegyet” – meséli az édesapa, Murat Enging.  “Nagyon… Tovább »

„Most jól van, de ki tudja, mi lesz öt perc múlva” – Egy koraszülött baba édesanyja mesél

A kis Bence egy nagyon várt, de nem tervezett baba volt. Édesanyja PCO-szindróma mellett úgy, hogy négy hónapos kisfiával otthon volt, nem számított rá, hogy újra teherbe eshet, mégis így alakult. Szerencsére a várandósság alatt rendben voltak a vizsgálatok, kálváriája a 30. heti rutinultrahang vizsgálaton kezdődött. Ott derült ki ugyanis, hogy a keringés a lepényben… Tovább »

Nem maradt a kórházban, otthon halt meg az édesanya

Pedig élhetett volna. Élnie kellett volna, hiszen otthon néhány hónapos csöppsége várta. Ezért is sietett annyira haza. Mellette szeretett volna lenni, minél hamarabb. Csak ez motiválta, csak ez hajtotta, ez lett a végzete is.      Egy édesanya – nevezzük Évának – rosszul lett az otthonában. Bementek a kórházba a párjával, hogy megnézesse magát. Az… Tovább »

Anyukák a kötekedők kereszttüzében

  “Meddig akarsz még dolgozni?” “Mikor akarsz majd visszamenni a munkába?” “Nem korai egy ekkora gyereket a bölcsibe adni?”  Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel, szembesül sok várandós, frissen szült vagy éppen már jó ideje kisgyermekét nevelő nő. Emlékszem köpni-nyelni nem tudtam, amikor tőlem is megkérdezte valaki, amikor még javában dolgoztam a második trimeszter alatt, hogy… Tovább »

Egy baba megérkezik, egy apuka elmegy…

Ha kisbaba érkezik a családba, az a legtöbb esetben hatalmas öröm, összehozza akár azokat is a családban, akik korában kevésbé voltak fontosak a másik számára. Ha kisbaba érkezik a családba, a kezdeti nehézségek ellenére is boldogság és vidámság költözik a családja szívébe. De sajnos olyan is van, hogy ha kisbaba érkezik a családba, valaki más… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!