Anya-jajj

Kisgyerekkel a fodrászatban – A hajam is égnek áll

 A kicsi fiam 3 éves volt, amikor vettem egy nagy levegőt és bejelentettem a borbélyhoz. Az igazság az, hogy imádtam a hosszú, szőke loknijait, ezért is vártunk vele viszonylag sokáig. Azt azonban kezdtem megunni, ahogy anyukám apród frizurát nyír neki úgy kéthavonta, persze titokban, mondván, a szemébe lóg a haja. Ilyenkor ment a vita, hogy… Tovább »

22 ötletes téli fotó gyerekekről

Amióta gyerekeink vannak, minden télen elmegyünk a kedvenc fotósunkhoz egy ünnepi sorozatért. Nemcsak azért, mert élvezzük minden pillanatát – főleg mi felnőttek -, hanem mert remek kis ajándék a nagyszülők részére. Nem győzöm egész évben hallgatni – jogosan persze -, hogy manapság már nem létezik papírkép, amit megmutathatnának az ismerősöknek, barátnőknek, csak digitális formában láthatják… Tovább »

22 csodálatos fotó a testvéri szeretetről

A kisbaba érkezése ajándék az egész családnak. Bár a nagyobbacska testvérek előfordulhat, hogy eleinte nehezebben viselik, hogy imádott édesanyjuk, aki egészen odáig kizárólag az övék volt, most mást is öleget, mást is puszilgat, másról is gondoskodik. Ettől függetlenül fantasztikus pillanatokat örökítenek meg a fotósok, ahogy féltve óvják a nagyobbacska testvérek a kisebbet, ha csak egy… Tovább »

Kisgyerekesek információcseréje – ilyen létezik?

Amikor vendégségben jártunk a 2 évesemmel egy szintén 2 éves kislányt nevelő anyukánál, utólag kellett elgondolkodnom, hogy miről is beszélgettünk valójában. Mert nem sok időt töltöttünk egy időben egy helyen, az biztos. Ismerős a helyzet?  Inkább váltottuk egymást – mindenki szaladt a maga 2 évese után – a gyerekszoba pedig a találkozási pont volt, mert ott… Tovább »

“Én semmi vagyok, csak egy gyerek”

A játszótéren voltunk a gyerekeimmel, amikor egy szomorú szemű öt-hat éves forma kisfiú vetődött mellénk valahonnan. Soha nem láttam korábban, nem ismertük őt. Nézegettem, ki mellől jöhetett el, de nem nagyon láttam senkit, mondjuk elég sokan voltak odakint. Kicsit meg volt szeppenve, bátorításképpen megkérdeztem, ki ő, hogy hívják.  -Én semmi vagyok, csak egy gyerek –… Tovább »

Lola néni hetven éves elmúlt, de gyereket vállal…

Lola néni egyedülálló. Nem, nem özvegy. Szinte mindig egyedül élt, bár volt két hosszabb (2-2 éves) kapcsolata még a húszas, harmincas éveiben. Pedig Lola néni egy tündér. Az az igazi aranyos, mosolygós idős hölgy, akinek mindig van egy – két kedves szava mindenkihez.    Lola néni a szomszédunk. Sokat gondolkodtam rajta, vajon, miért van egy… Tovább »

Caorle – a kisgyerekesek paradicsoma

Az idén Észak – Olaszországban nyaralunk, egészen pontosan Carole mellett egy kis üdülőtelepen. Sokat gondolkodtunk, merre érdemes kicsi gyerekkel nekivágni, de egy barátnőm meggyőzött, – szerencsére – hogy Caorlét válasszuk, mert egy igazi kis paradicsom. Jól mondta, csak annyi szúnyog ne lenne annyi… 🙂 Ha tehetitek, egyszer mindenképpen látogassatok el ide, mert egyfelől az út vállalható hosszúságú,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!