Anya-jajj

Így védd magad az utcán, ha kisgyerekkel vagy!

Kovács Ildikó, önvédelmi instruktor, maga is kisgyermekes anyuka, az 1 éves Bogi édesanyja. Ildikó mivel sok éven át sportolt, kismamaként sem hagyta abba a mozgást, továbbra is edzéseket tartott és gyakorolt maga is. Miután kislánya megszületett, már vele együtt edzett tovább. Sőt. Kifejlesztette az úgynevezett baba-mama hordozós önvédelmi edzést, ahol a kisgyerekes anyukák megtanulhatják, hogyan… Tovább »

Sminkben a szülőszobára!?

Kövezzenek meg, én ezt nem értem, pedig sokat láttam, hallottam már. Az ember lánya, amikor szülni megy, sok mindent visz magával, néha talán többet is a kelleténél, erről ITT olvashatsz.  Akad, aki a sminkkészletét is beteszi a táskába – nincs is ezzel semmi gond -,hogy másnap, ha érkezik a rokonság, esetleg feldobjon valamit, ha mást nem… Tovább »

Gyönyörű a téli kismama

Szinte sajnálom, hogy téli kismamaként nem készítettem hasonló fotókat magamról, mint a most következők. Nem mondom, van köztük néhány, ahol lehet, hogy megszenvedett a modell a gyönyörű képekért cserébe (vagy stúdió lenne?), de megérte. A havas táj és a piros ruha álomszép együtt, de kivétel nélkül az összes mutatós. Azt hiszem, a látvány kárpótolja a… Tovább »

Amikor terhesen is kiosztanak

Írtam már korábban is hasonló témában. Nem szeretem ugyanis, ha nem vesszük észre a saját egónktól, hogy valakinek most nehezebb. Vagy mindig nehezebb. A minap egy elég gusztustalan jelenetnek voltam a szem és fültanúja, miszerint egy kisgyerekes anyukát úgy kiosztott egy kb. 20 év körüli srác, hogy szerencsétlen még válaszolni sem volt képes néhány pillanatig,… Tovább »

15 jópofa kismama jelmez halloweenre

Mindjárt  Halloween, amiből kismamaként sem szabad kimaradni. Íme néhány szuper ötlet, amit nagy pocakra terveztek, hiszen csakis így működik igazán! Az egyszerűbb megoldásoktól a bonyolultabb ötletekig mindent megtaláltok.    Azt hiszem, egyértelmű, hogy hamarosan baba érkezik a családba! 🙂  Star Wars rajongóknak egy remek kis party ruha!  És még egy ötlet, ha Star Wars imádó vagy! … Tovább »

Legyen szép a lábunk várandósan is!

Várandós hölgyek esetében sok minden mással együtt, a lábak ápolása is akadályokba ütközhet. Megkértem Tóth-Sági Andrea, kéz és lábápoló szakembert, hogy mesélje el, mi mindent tehetünk azért, hogy lábunk kismamaként is gyönyörű és egészséges legyen. A tanácsai persze nemcsak kismamáknak, hanem bárki másnak is hasznosak lehetnek. 🙂    1.Miért fontos a terhesség alatt a megfelelő… Tovább »

Terhességi cukorbetegség – tönkretette a várandósságomat!

A terhességi cukorbetegség sok olyan kismamát is érint, akinek korábban teljesen rendben voltak ezek az értékei. Most egy olyan kismama – ma már anyuka – levelét osztom meg Veletek, akinek nagyon megkeserítette a terhesség időszakát a diagnosztizált cukorbaj.      Móni levele: „Minden rendben ment, szépe és jól alakult a terhességem első fele. Aztán derült… Tovább »

Mire vigyázzunk kismamaként és szoptató anyukaként a kozmetikában?

  Nagyon fontos, hogy kismamaként is figyeljünk, törődjünk a bőrünkkel, – hiszen ilyenkor különösen érzékeny lehet – de legalább annyira számít az is, mindezt hogyan tesszük. Várandósan és szoptatós anyukaként ugyanis egészen más szabályok érvényesek a kozmetikában, mint korábban. Garbacz Veronika, kozmetikust kértem meg, hogy segítsen kicsit eligazodni a különféle kezelések útvesztőiben. Mit szabad és… Tovább »

Anyukák a kötekedők kereszttüzében

  “Meddig akarsz még dolgozni?” “Mikor akarsz majd visszamenni a munkába?” “Nem korai egy ekkora gyereket a bölcsibe adni?”  Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel, szembesül sok várandós, frissen szült vagy éppen már jó ideje kisgyermekét nevelő nő. Emlékszem köpni-nyelni nem tudtam, amikor tőlem is megkérdezte valaki, amikor még javában dolgoztam a második trimeszter alatt, hogy… Tovább »

Kismamaságom kissé zűrös, de édes kezdete

  Hivatalosan is megkaptam a kismamai státuszt, amikor végre kezembe vehettem a terhes könyvecskémet. Imádtam várandósnak lenni, és éltem is ennek az állapotnak minden előnyével. A rettegett első tizenkét hét azonban nem kímélt, mi több kegyetlenül megkínzott. A reggeli hányingerként elhíresült ‘várandós baj’ engem valamiért egész napon egész napon át gyötört, de ha kivételesen nem, akkor az állva elalvás… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!