Anya-jajj

Anya vagyok, feleség és dolgozó nő

Maximalista vagyok. Mindig is jellemző volt rám, bár amióta gyerekeim vannak, kicsit társadalmi elvárásként is rám ragadt. Hogy mindenben 100 százalékot kell nyújtanom. Ez pedig nem feltétlen kedvez, ha a fenti 3 dolgot szeretném viszonylagos egyensúlyban tartani. Szeretnék a legjobb anya lenni, aki, amikor a gyerekeivel van 100 százalékig képes csak rájuk figyelni, csak velük… Tovább »

„Ezért a férfiért, kár volt lemondani a babámról”

Megint csak egy nagyon őszinte és elgondolkodtató levél érkezett.Valóban sok nő esik hasonló “hibába” ha Eszter történetét és az abban leírtakat hibának lehet nevezni. Hiszen ő egy szerelmes nő volt, aki nem tett mást, csak a szívére hallgatott…   „Buta voltam, naiv és ostoba. Tíz éven át szerettem valakit, hiába. Hiába? Nem, azért nem hiába,… Tovább »

Miért nem szexelnek az anyák szülés után?

Egy ausztrál kutatás eredményeként – amelyben 3000 nőt kérdeztek meg a szülés utáni szexuális szokásaikról – kiderült, hogy az anyukák elég nagy százaléka hárít, ha párja jelzi hogy szívesen gyűrné már a lepedőt vele. A rideg statisztika a következő: az anyukák 25 százaléka nem elégedett a testével a szülés után, ezért nem szexel. 3 százalék… Tovább »

Anya sminkben, tűsarokban

– Anya, minek öltöztél be? – kérdezi az alig háromévesem. ÖÖÖ… Az odáig rendben van, hogy az elmúlt három évben többnyire tréningben, lófarokban és maximum alig sminkben látott, de csak azért, mert most kiengedtem és besütöttem a hajam, vörös rúzst kentem a számra, és tűsarokban állok előtte, már azt gondolja, hogy jelmezbálba megyek? A fenti… Tovább »

„Nem kíván a férjem, mióta megszültem a gyerekünket!” – nők egymás között

Nagyon sok kapcsolat megy tönkre a gyerekvállalás után, mert a felek ilyen-olyan okból elhidegülnek egymástól. Előfordul, hogy az idő hiányára hivatkoznak, egyszerűen nem jut idő a szexre – azt mondják. Nyilván való, hogy a kisgyerek mellett sokkal nehezebb megoldani az együttléteket, pláne a meghitt együttléteket, de fontos ápolni továbbra is férfi – női kapcsolatot, mert… Tovább »

Magadhoz láncolhatod-e a férfit a gyerekkel?

  Sok-sok évvel ezelőtt, még kislány koromban arról álmodoztam, hogy egyszer – ha nagy leszek – majd eljön értem az a bizonyos herceg fehér lovon, lesz egy regiment gyerekünk és boldogan élünk, míg meg nem halunk. Akkor még naiv kislányként biztos voltam abban, hogy akiknek gyerekük lesz, azok ÖRÖKRE együtt maradnak…   Azért jutott mindez… Tovább »

Drágám, úgy néz ki apa leszel!

  Drága életem párja biztosan nem sírja vissza azokat a hónapokat, amikor eldöntöttük, belevágunk a ‘babaprojectbe’. A mélységes részletekbe itt most mégsem mennék bele, elég csak annyi, hogy azonnal felkerestük a nőgyógyászomat,- természetesen közösen, hogy a lehető legjobb leendő szülő benyomását keltsük, – aki a szükséges vizsgálatok elvégzése után közölte, hogy minden a legnagyobb rendben van, próbálkozzunk nyugodtan,… Tovább »

Amikor egy nő gyereket akar…

  Történt egy igen érdekes eset, ami határozottan alátámasztott ebben. Séta közben pillantottam meg egy három gyermekes anyukát, aki kettőt maga után vonszolt, a harmadikat pedig magára erősítve hordozta, – mindez alatt pedig szüntelenül biztatta előbbieket, hogy meggyőződésük ellenére kövessék őt. Ez a jelenet pedig nekem tetszett! Mi több, a részese akartam lenni! Ekkor tudatosult… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!