Anya-jajj

Síró gyerekek, síró anyukák – közeleg a beszoktatási időszak

  Pityergő gyerekek, a kerítés mellől leskelődő, könnyes szemű szülők. Én bizony nem szégyellem, ácsorogtam a bokrok mögött perceken át és kukkoltam, miután megkértek, hogy menjek el picit. De nem vittek a lábaim, maradni akartam és látni, hogy mi történik, hogy bírja a kisfiam nélkülem.  A beszoktatás nehéz időszak, hiszen valami véget ér. Mi is… Tovább »

4 fejlesztő játék, amit pedagógusok ajánlottak

Ha éppen nem fürdünk, hintázunk vagy homokozunk a gyerekekkel a nyáron, 4 remek kis fejlesztő játékot ajánlok nektek, olyat, ami az egész család számára élvezetes. Ez a bejegyzés most nem a legkisebbnek szól, vagyis nem a baba korosztálynak, de 4 éves kortól az első hármat már nyugodtan próbálgathatják a kicsik.   Dobble Abbahagyhatatlan. Egészen kis… Tovább »

„Minket még ütöttek, vertek, ha bal kézzel írtunk!”

Egy aggódó nagymamától érkezett az alábbi olvasói levél, aki attól tart, hogy kisunokája hátrányos helyzetből kezdi majd az iskolás éveit, mert úgy néz ki, balkezes lesz, ahogy annak idején ő maga is az volt. „Balkezes vagyok, a mai napig, nem tudták ezt kiverni belőlem. Nem tudtak átnevelni, pedig nagyon akartak, mindent megtettek, hogy átszoktassanak. Állandóan… Tovább »

A játék a legfontosabb a gyerekek fejlődésében – Interjú

Ha az ismerősök érdeklődnek,hogy mit csinál éppen a gyerek, sokszor vágjuk rá, csak úgy mellékesen: játszik. Pedig ennél sokkal többször van szó. Játék közben a gyermek ügyesedik, tanul, fejlődik. A kisgyerek lételeme a játék. Hagyjuk hát, minél többet játszani, odakint a szabad levegőn, vagy bent a lakásban. A lényeg, hogy játsszon, amíg csak teheti.  … Tovább »

Vekerdy Tamás: A haszontalan dolgok a fontos dolgok!

Volt alkalmam végignézni a kisfiam utolsó óvodás évében, hogy néhány anyuka mennyire keményen rágörcsölt az iskolaválasztásra. Mi nem. Ezt tényleg nem vittük túlzásba. Nem azért, mert nem érdekelt, hanem mert valóban azt szerettük volna, hogy amíg lehet, legyen gyerek a gyerek. Nem hordtuk iskola előkészítőre sem, nem halmoztuk el ezerféle különórával, nem terheltük le nagyon…. Tovább »

“Siess anya, nehogy megbüntessenek!”

  Jó ideje járunk már az óvodába, ahol a gyerekeim most éppen váltják egymást. Jó ideje figyelem mi zajlik a környéken reggel nyolc és kilenc illetve délután négy és öt között. Tudni kell, hogy nemcsak óvoda, hanem egy utcán belül két általános iskola egy gimnázium, bölcsőde és egy orvosi rendelő is található itt. Egy valami… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!