Anya-jajj

Így utaztak a kisbabák a repülőgépen az 50-es években

Hogy jó-e a babáknak a repülés vagy sem, arról ma is sok a vita. Egy azonban biztos, az édesanyák már az 50-es években is utaztak kisbabákkal a gépeken. Nem is akárhogyan…   A légitársaságok egészen furmányos megoldást találtak a legkisebbek biztonságos utaztatásához. Az úgynevezett ’légi bölcső’ egészen hosszú utakra is kényelmes és praktikus lehetőség volt,… Tovább »

Mivel ütöttük el az időt a 80-as években a szüleink munkahelyén?

Édesapám sok éven, évtizeden át volt a Népszabadság munkatársa. Mostanában biztosan nagyon szomorú lenne… De ez a bejegyzés most nem erről szól, hanem csakis az emlékekről, melyeket együtt éltünk át, amikor óvoda- vagy iskolaszüneti napokon odabent voltunk a testvéremmel a munkahelyén.   Annak idején a szerkesztőség épülete még a Blaha Lujza téren állt, így ez… Tovább »

Így szültek ükanyáink!

  Ma már szinte bárhogyan és bárhol szülhetünk. A lehetőségek tárháza adott és élhetünk is vele. Persze ettől még a szülés továbbra is kemény, fájdalmas, nagy küzdelem mamának és babának egyaránt, de talán elviselhető és gyönyörű folyamat. Mert megtehetjük akár azt is, hogy csillapíttatjuk a fájdalmunkat, hogy kis időt nyerjünk, új erőt gyűjtsünk. Nem kötelező… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!