Anya-jajj

Retro babaápolás – ezeket a termékeket használták az anyák a múlt százaban

Már az 1800-as évek végén, az 1900-as évek legelején is rendkívül széleskörű paletta állt a szülők rendelkezésére, hogy kisbabájuk a lehető legjobb ellátásban részesüljön. Találtam az XIX. századból való mellszívót, antik dobozos babahintőport és babaolajat, de nem sokkal később már elektromos cumisüveg melegítő is állt az anyukák rendelkezésére, hogy mielőbb meleg tejet, vagy tápszert melegítsenek… Tovább »

Textilbe tekert nyers hús szolgált cumi gyanánt az 1800-as években

Jó a cumi a gyereknek? Kell a cumi a gyereknek? Örök kérdés és vitatéma marad. Sokan tiltják, mások esküsznek rá. Nem is célom megfejteni, és megmondani a ‘tutit’, inkább kicsit mögé ásni, hogy valójában honnan ered, és mióta létezik ez a furcsa nyugtató alkalmatosság a gyerekek számára. Mert cumi volt, van, és lesz, még akkor… Tovább »

Így szánkóztak a gyerekek az 1900-as években

Egy kis nosztalgia. Szeretek fekete-fehér fényképeket nézegetni, és nagyon szeretem a telet is. A fehér telet. Nekünk és a gyerekeinknek úgy veszem észre, egyre kevesebb jut ebből. Talán majd az idén… Minden évben ebben reménykedem. Addig is hoztam Nektek egy hamisítatlan, téli hangulatú, szánkós összeállítást, amelynek nagy részét a pinteresten találtam.  A világ minden tájáról… Tovább »

Mivel ütöttük el az időt a 80-as években a szüleink munkahelyén?

Édesapám sok éven, évtizeden át volt a Népszabadság munkatársa. Mostanában biztosan nagyon szomorú lenne… De ez a bejegyzés most nem erről szól, hanem csakis az emlékekről, melyeket együtt éltünk át, amikor óvoda- vagy iskolaszüneti napokon odabent voltunk a testvéremmel a munkahelyén.   Annak idején a szerkesztőség épülete még a Blaha Lujza téren állt, így ez… Tovább »

Így fényképeztek minket anno – retró gyerekfotók

Azt hiszem, mindannyiunkról készültek anno olyan fotók, melyek a mai napig a családi album büszkeségei. Nagyanyáink, anyukáink – akikről szintén elkészültek a hasonló alkotások annak idején  – legszívesebben órákon át mutogatnák, mutogatták az aktuális udvarlóknak, milyen ennivalóak voltunk. Aktuális udvarlók persze körülbelül a negyedik után némán könyörögtek segítségért, csak hadd ne kelljen végignézni a teljes… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!