Anya-jajj

Textilbe tekert nyers hús szolgált cumi gyanánt az 1800-as években

Jó a cumi a gyereknek? Kell a cumi a gyereknek? Örök kérdés és vitatéma marad. Sokan tiltják, mások esküsznek rá. Nem is célom megfejteni, és megmondani a ‘tutit’, inkább kicsit mögé ásni, hogy valójában honnan ered, és mióta létezik ez a furcsa nyugtató alkalmatosság a gyerekek számára. Mert cumi volt, van, és lesz, még akkor… Tovább »

Így szánkóztak a gyerekek az 1900-as években

Egy kis nosztalgia. Szeretek fekete-fehér fényképeket nézegetni, és nagyon szeretem a telet is. A fehér telet. Nekünk és a gyerekeinknek úgy veszem észre, egyre kevesebb jut ebből. Talán majd az idén… Minden évben ebben reménykedem. Addig is hoztam Nektek egy hamisítatlan, téli hangulatú, szánkós összeállítást, amelynek nagy részét a pinteresten találtam.  A világ minden tájáról… Tovább »

Mivel ütöttük el az időt a 80-as években a szüleink munkahelyén?

Édesapám sok éven, évtizeden át volt a Népszabadság munkatársa. Mostanában biztosan nagyon szomorú lenne… De ez a bejegyzés most nem erről szól, hanem csakis az emlékekről, melyeket együtt éltünk át, amikor óvoda- vagy iskolaszüneti napokon odabent voltunk a testvéremmel a munkahelyén.   Annak idején a szerkesztőség épülete még a Blaha Lujza téren állt, így ez… Tovább »

Így fényképeztek minket anno – retró gyerekfotók

Azt hiszem, mindannyiunkról készültek anno olyan fotók, melyek a mai napig a családi album büszkeségei. Nagyanyáink, anyukáink – akikről szintén elkészültek a hasonló alkotások annak idején  – legszívesebben órákon át mutogatnák, mutogatták az aktuális udvarlóknak, milyen ennivalóak voltunk. Aktuális udvarlók persze körülbelül a negyedik után némán könyörögtek segítségért, csak hadd ne kelljen végignézni a teljes… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!