Anya-jajj

„Sosem szerettem az anyatej illatát!”

Kínos ez, de igaz! Én már csak ilyen csodabogár anyuka vagyok, aki ennek a szent nedűnek, sohasem bírta a szagát. Vártam, mint a Messiást, hogy jöjjön végre, de amikor végre megérkezett, a világból kiszaladtam volna, olyan kellemetlennek találtam a szagát.   A szoptatás nagyon fontos, ha nem a legfontosabb dolog egy kisbaba életében, ez tény,… Tovább »

Kedves Anyukák! Szálljunk már ki egymás dekoltázsából!

Ma reggel Sebestyén Balázsék reggeli beszélgetős műsorát hallgattam, ahol ezúttal szóba került a szoptatás kontra tápszer, szülés és császár örök ellentéte is. Én magam is írtam már a témáról: ITT olvashatsz róla, ha érdekel.  A beszélgetésben szó esett arról, hogy nő a nővel, anya az anyával, kismama a kismamával, kismama az anyukával és a többi és… Tovább »

Erdélyi Mónika: „A szoptatásról semmi pénzért nem mondtam volna le!”

Erdélyi Mónikát a Mónika show háziasszonyát annak idején az egész ország megismerte. Én akkor csak futólag találkoztam vele egy munka során, de évekkel később immár egy másik csatorna másik műsora kapcsán jobban is összeismerkedtünk, mondhatom, hogy a kapcsolatunk ma már baráti. Éppen ezért, amikor megkerestem, hogy meséljen terhességéről és a kisbabás időszakról azonnal igent mondott…. Tovább »

Nyilvános helyen szoptattam – rám szóltak

A szoptatás nyilvános helyen akárcsak a tej kontra tápszer, a babakocsi kontra hordozás örök vita téma. Régebben szóba sem jöhetett, anyukámék idejében abszolút tabu volt. Ma már változott a helyzet, sokkal nyitottabb a társadalom, de még mindig nem eléggé. Persze más akadálya is van annak, hogy ‘útközben’ nehéz a szoptatás.    Ibolya levelét osztom meg… Tovább »

Első éjszaka otthon a gyerekkel, avagy egy szúnyog ámokfutása

  Drága kicsi gyermekem, amint átléptük a lakás küszöbét, egyből elkezdte a szárnyait bontogatni. Mintha kifejezetten arra várt volna, hogy végre csak hármasban legyünk. Főleg éjszaka….   Első gyerekes szülőként mindent megvettünk, amit csak lehetett, és még annál többet is. Amint villogott egy reklám a számítógépen és az kisbabához köthető hirdetés volt, én már vásároltam. … Tovább »

Miért zavartatok össze? – Nyílt levél csecsemős nővérkéimnek

  Kedves csecsemős nővérkéim!   Amikor az első gyermekem megszületett – kínkeservesen – és bekerültem a kórterembe, először veled találkoztam első csecsemős nővérke. Kedves voltál, segítőkész és figyelmes. Láttad mennyire nem vagyok a helyzet magaslatán, konkrétan azt se tudtam, fiú vagyok-e vagy lány.    -Tessék cicire tenni azt a babát Anyuka, minél többször, a harmadik… Tovább »

Szoptatás – avagy a mellre szabott önbizalom

  Az első napokban komolyan gondolkodóba ejtett, hogy egyáltalán min él ez a gyerek, mert ugye az a néhány csepp előtej, ami volt egy anorexiás hangyának is kevés lett volna, nemhogy egy három kilós csöppségnek. Engem aztán hiába nyugtattak azzal, hogy ez bőven elég addig, amíg beindul a tejelválasztás, valahogy nehezen hittem el. Hála istennek, mielőtt teljesen eluralkodott… Tovább »

Szoptatás mellbedobással

Ez igen! – nyugtázta a férjem a szoptatás alatti ’cicis’ állapotokat. Valóban. A tükörbe nézve, meg kellett, hogy állapítsam, itt aztán nincs szükség implantátumra, kérem szépen, elég, ha beindul a tejelválasztás. Most akár Hugh Hefner is felvehetne playboy nyuszinak, ha csak a mellemen múlna.   Az ilyen ’apró’ felismerések (is) teszik igazán izgalmassá az anyává… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!