Anya-jajj

“Soha többé nem szülnék ilyen körülmények között!”

Éva levele elgondolkodtató, megdöbbentő, elszomorító. Rendhagyó születéstörténete őt magát is számvetésre késztette, és komoly döntést hozott, ami talán érthető is.  „Elleneztem az otthonszülést, mert én is azok közé a nők közé tartoztam, akik felelőtlennek tartották azokat a leendő anyákat, akik szerintem hatalmas kockázatot vállalnak ezzel a döntésükkel.  Hogy nincs egyből segítség, ha mégis baj lenne,mert… Tovább »

Sminkben a szülőszobára!?

Kövezzenek meg, én ezt nem értem, pedig sokat láttam, hallottam már. Az ember lánya, amikor szülni megy, sok mindent visz magával, néha talán többet is a kelleténél, erről ITT olvashatsz.  Akad, aki a sminkkészletét is beteszi a táskába – nincs is ezzel semmi gond -,hogy másnap, ha érkezik a rokonság, esetleg feldobjon valamit, ha mást nem… Tovább »

Dubaiban szülni olyan volt, mintha ötcsillagos hotelben lettem volna

Zsuzsa Dubaiban él libanoni örmény származású férjével, és ott is szült lassan két éve már. Megkértem őt, hogy meséljen arról, milyen az élet odakint, hogyan szülnek a nők, milyen a nőgyógyászati és védőnői ellátás, van-e olyan közösség, ahova összejárhatnak a kisgyermekes anyukák. Bizonyos dolgok, ahogy hallgattam őt, luxusszámba mennek odakint, pláne a miénkhez képest, míg… Tovább »

“A családomon kompenzálom a főnöknőm hülyeségeit”

Tegnap reggel a szokottnál kicsit korábban értünk be a kislányommal az óvodába.  Csak mi, és egy másik anyuka volt ott a kisfiával, így tudunk néhány szót váltani. Tőlem tudta meg, hogy előreláthatólag a hét többi részében meg kell majd valahogy oldani a gyerekek ebéd utáni hazajutását, mert ezt kérik az óvónők. Szegényből elemi erővel fakadt… Tovább »

Egészségesen született a kisbabám, akit minden orvos el akart vetetni

Ilona, párja, és közös babájuk kálváriája sokak számára adhat erőt. Kétségek, kérdések, nehéz döntések sora jellemezte Ilona terhességét, de ő csak egy pillanatra bizonytalanodott el, aztán végig a megérzéseire hallgatott. Nem bánta meg… “Megfogant a pici, két csíkot mutatott a teszt. Nem próbálkoztunk sokat, szinte az első alkalommal összejött, aminek persze nagyon örültünk. Pár héttel… Tovább »

„Most jól van, de ki tudja, mi lesz öt perc múlva” – Egy koraszülött baba édesanyja mesél

A kis Bence egy nagyon várt, de nem tervezett baba volt. Édesanyja PCO-szindróma mellett úgy, hogy négy hónapos kisfiával otthon volt, nem számított rá, hogy újra teherbe eshet, mégis így alakult. Szerencsére a várandósság alatt rendben voltak a vizsgálatok, kálváriája a 30. heti rutinultrahang vizsgálaton kezdődött. Ott derült ki ugyanis, hogy a keringés a lepényben… Tovább »

Beteg gyereke született, megkérdezték hazaviszi-e?

Feszült a hangulat. Érezni, hogy valami baj van. Valami rossz történt. Valami, ami nincs mindennap. Persze az újszülöttek sírása, a kismamák röpke beszélgetései a folyosón, miközben babájukat sétáltatják vagy igyekeznek egyik helységből a másikba, a nővérkék munkája, most is ugyanolyan, mint máskor. De a háttérben, a falak mögött, valahol bent az egyik szülőszobában, most nem… Tovább »

„Nem kíván a férjem, mióta megszültem a gyerekünket!” – nők egymás között

Nagyon sok kapcsolat megy tönkre a gyerekvállalás után, mert a felek ilyen-olyan okból elhidegülnek egymástól. Előfordul, hogy az idő hiányára hivatkoznak, egyszerűen nem jut idő a szexre – azt mondják. Nyilván való, hogy a kisgyerek mellett sokkal nehezebb megoldani az együttléteket, pláne a meghitt együttléteket, de fontos ápolni továbbra is férfi – női kapcsolatot, mert… Tovább »

Erdélyi Mónika: „A szoptatásról semmi pénzért nem mondtam volna le!”

Erdélyi Mónikát a Mónika show háziasszonyát annak idején az egész ország megismerte. Én akkor csak futólag találkoztam vele egy munka során, de évekkel később immár egy másik csatorna másik műsora kapcsán jobban is összeismerkedtünk, mondhatom, hogy a kapcsolatunk ma már baráti. Éppen ezért, amikor megkerestem, hogy meséljen terhességéről és a kisbabás időszakról azonnal igent mondott…. Tovább »

A terhesség mellékhatásai – így győztem le őket

  A második terhességet sokkal nehezebben viseltem, mint az elsőt. Az ötödik hónaptól kezdve valahogy minden összejött.    Terhességi reflux Eleinte csak éjjel, aztán később már nappal is elviselhetetlen köhögés kínzott. Minden praktikát bevetettem, mert azt hittem – lévén téli időszak volt – biztos megfáztam. Miután heteken keresztül nem csillapodott szinte semmit, elmentem a háziorvosunkhoz…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!