Anya-jajj

“Nem szeretném tudni, fiam lesz vagy lányom!”

Annamari levele tegnap érkezett. A 22 hetes kismama arról ír, mennyire zavarja, hogy rajta kívül mindenkit jobban érdekel fia lesz vagy lánya. Neki ez teljesen mindegy, csupán a lényegre koncentrál, hogy egészséges legyen születendő gyermeke.   Annamari levele „A 12 hetes ultrahang vizsgálat óta mindenki arra kíváncsi, vajon fiút vagy lányt hordok a szívem alatt?… Tovább »

Miért titkoljuk három hónapig, hogy terhesek vagyunk?

Amikor végre csíkosodott az a teszt és kismama lettem, bár szívem szerint beleüvöltöttem volna az összes országos rádió mikrofonjába, mégsem tettem. Hogy miért? Amiért sokan mások: babonából, félelemből, szeretetből, féltésből, hagyományból.   Mire az ember lánya eljut oda, hogy teherbe esik, már mindent tud a kismamaságról, tán többet is, mint kellene. Azt azonban mindenképpen, hogy… Tovább »

„Terhesen volt a legjobb a szex”

„Soha nem voltam egy lepedőakrobata, de a kismamaságom idején mintha kicseréltek volna. Egyáltalán nem éreztem, hogy egy kicsit is kevésbé lennék kívánatos, csak mert pocakom van. Sőt! Terhesen volt a legjobb a szex!”   „Nem esett jól az együttlét, nem is nagyon kívántam a férjemet. Valahogy az egész testem átállt anya-üzemmódba már a terhesség alatt,… Tovább »

Horváth Éva: Ösztönösen készülök a szülésre

Horváth Éva várandóssága utolsó időszakában jár.  A gyönyörű kismama jól viseli ezt az állapotot, alig hízott valamit, és szinte egyáltalán nem voltak nehezebb napjai. Tudatos kismamaként szeret mindennek pontosan utánajárni, utánaolvasni, így nem igazán lehet őt, semmivel sem megijeszteni vagy riogatni. Főleg nem azzal, hogy adja oda a cicáját másnak, mert veszélyes lehet rá és… Tovább »

A férjem nem viselte el az örökbefogadott gyerekünket

Nehéz helyzet, amikor egy házaspár életében sokévnyi próbálkozás, inszemináció és lombik után sem érkezik meg a várva várt gyermekáldás.   Sokan egészen természetes módon közelítenek az örökbefogadás felé, míg mások hallani sem akarnak erről a lehetőségről. Egyrészt úgy érzik, nem lennének képesek szeretni más gyermekét, másrészt elriasztja őket az a hosszú és rendkívül körülményes procedúra,… Tovább »

Mindenórásan karácsonykor

A barátnőm mindenórás. December 24 – re volt kiírva pontosan, de tudjuk, hogy ez csak irányadó, és, hogy körülbelül 70 százalék az esélye, hogy éppen ezen a napon érkezik a baba. Hogyan telik a karácsony, ha bármikor szülhet az ember? Változik a menetrend? Van idő mindenre? Mesélje el ő maga.    „Ugrásra készen. Két táska… Tovább »

Terhes vagy? Nem, csak puffadok…

A minap nekem szegezte valaki a kérdést, azt a kérdést, amit én megfogadtam, hogy soha többé nem teszek fel senkinek, amíg 100 százalékig biztos nem leszek benne, hogy terhes. Vagyis megvárom, amíg ő elmondja, hogy terhes, vagy megszüli a babát. Akkor már nem lehet tévedni. Történt ugyanis, hogy én annyira biztosra vettem valakiről, hogy várandós,… Tovább »

Beteg gyereke született, megkérdezték hazaviszi-e?

Feszült a hangulat. Érezni, hogy valami baj van. Valami rossz történt. Valami, ami nincs mindennap. Persze az újszülöttek sírása, a kismamák röpke beszélgetései a folyosón, miközben babájukat sétáltatják vagy igyekeznek egyik helységből a másikba, a nővérkék munkája, most is ugyanolyan, mint máskor. De a háttérben, a falak mögött, valahol bent az egyik szülőszobában, most nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!