Anya-jajj

Ne görcsölj rá a terhességre! Csak ezt ne mondd…

Gyereket szeretnél? Nem sikerül? Ne görcsölj rá, akkor hamar összejön. Hányszor hallottam én is ezt, amikor voltam olyan buta és bejelentettem, hogy akkor mi most kérem szépen ’babára gyúrunk’. Közhelyként puffogtatta mindenki körülöttünk, és mosolyogtak, mintha feltalálták volna a spanyol viaszt.Én meg egyre jobban akartam, egyre csak ezen járt a fejem.  Hát, mi máson járt… Tovább »

Dubaiban szülni olyan volt, mintha ötcsillagos hotelben lettem volna

Zsuzsa Dubaiban él libanoni örmény származású férjével, és ott is szült lassan két éve már. Megkértem őt, hogy meséljen arról, milyen az élet odakint, hogyan szülnek a nők, milyen a nőgyógyászati és védőnői ellátás, van-e olyan közösség, ahova összejárhatnak a kisgyermekes anyukák. Bizonyos dolgok, ahogy hallgattam őt, luxusszámba mennek odakint, pláne a miénkhez képest, míg… Tovább »

Legközelebb szóljon anyuka, hogy ikreket vár, az dupla vizsgálati idő

Pontosan így tudta meg Ágota, hogy ikrekkel terhes. Nem volt semmi előzménye, csak a hirtelen – némi leszúrással párosuló – bejelentés az orvostól. Nem is számított erre a fejleményre, hiszen ez már nem az első ultrahang volt. A fiatal anyuka most az ötödik hónapban jár, és úgy tervezzük, hogy időről-időre mesél majd itt a blogon… Tovább »

Egészségesen született a kisbabám, akit minden orvos el akart vetetni

Ilona, párja, és közös babájuk kálváriája sokak számára adhat erőt. Kétségek, kérdések, nehéz döntések sora jellemezte Ilona terhességét, de ő csak egy pillanatra bizonytalanodott el, aztán végig a megérzéseire hallgatott. Nem bánta meg… “Megfogant a pici, két csíkot mutatott a teszt. Nem próbálkoztunk sokat, szinte az első alkalommal összejött, aminek persze nagyon örültünk. Pár héttel… Tovább »

Lehet úgy szeretni a második gyereket, mint az elsőt?

Úton a második?!Jézusom, ez lehetséges? Már most? Persze, tudom, hogy akartuk és tettünk is érte, de már az első próbálkozás után? Ilyen tényleg létezik? És hol marad az izgalom hónapról hónapra? Most megjön vagy sem, teszteljek-e vagy még várjak vele? Az ovulációs napok kimatekozása és a gyógyteákkal való kombinálás? Melyikből, mikor és mennyit? Én ezekből most kimaradok? Azt hiszem…. Tovább »

Terhességi cukorbetegség – tönkretette a várandósságomat!

A terhességi cukorbetegség sok olyan kismamát is érint, akinek korábban teljesen rendben voltak ezek az értékei. Most egy olyan kismama – ma már anyuka – levelét osztom meg Veletek, akinek nagyon megkeserítette a terhesség időszakát a diagnosztizált cukorbaj.      Móni levele: „Minden rendben ment, szépe és jól alakult a terhességem első fele. Aztán derült… Tovább »

A vakbélgyulladás valóban vetélési kockázat lehet? Egy kismama tragédiája

Egy édesanya mesélte az óvodában, mi történt vele néhány évvel ezelőtt. Belegondolni is borzasztó, min mehetett keresztül.  Az orvosok nem tudták időben diagnosztizálni nála a vakbélgyulladást, ezért 25 hetes korában elvesztette magzatát. Csak később jöttek rá, mi állt a háttérben, de akkor már késő volt. Az elhúzódó gyulladásos folyamat következményeként nem szülhetett gyermeket.    A… Tovább »

Erdélyi Mónika: „A szoptatásról semmi pénzért nem mondtam volna le!”

Erdélyi Mónikát a Mónika show háziasszonyát annak idején az egész ország megismerte. Én akkor csak futólag találkoztam vele egy munka során, de évekkel később immár egy másik csatorna másik műsora kapcsán jobban is összeismerkedtünk, mondhatom, hogy a kapcsolatunk ma már baráti. Éppen ezért, amikor megkerestem, hogy meséljen terhességéről és a kisbabás időszakról azonnal igent mondott…. Tovább »

A terhesség mellékhatásai – így győztem le őket

  A második terhességet sokkal nehezebben viseltem, mint az elsőt. Az ötödik hónaptól kezdve valahogy minden összejött.    Terhességi reflux Eleinte csak éjjel, aztán később már nappal is elviselhetetlen köhögés kínzott. Minden praktikát bevetettem, mert azt hittem – lévén téli időszak volt – biztos megfáztam. Miután heteken keresztül nem csillapodott szinte semmit, elmentem a háziorvosunkhoz…. Tovább »

Bement a kórházba, mert görcsölt a hasa. Kiderült, mindjárt szülni fog…

  A minap a kórházban jártam a szokásos évi rákszűrésemen, amikor feltűnt, hogy az egész osztály szokatlanul fel van bolydulva.  Az orvosok, nővérek, látogatok össze-össze súgtak, meg-megálltak, mindenkinek volt néhány szava, mondata a másikhoz. Az arcokon döbbenet, szörnyülködés. Éreztem, hogy valami nem stimmel, nagyon nem. Itt nagy baj lehetett.  Volt is sajnos…  Tapasztalatom szerint a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!