Anya-jajj

A szülés nagyon is pénzkérdés – Vagy mégsem?

Még kicsit a karrieremet építeném… Utaznék még… Még anyagilag nem tartok ott, hát hova jöjjön az a gyerek, egy lukba? Kinek szüljek, magamnak? Nincs egy normális pasi sem a környezetemben, meg időm sincs ismerkedni…   Ezek a „kifogások”, megjegyzések, kibúvók vagy éppen jó kis leszerelő mondatok, ha a gyerekvállalás kérdése újra és újra szóba kerül,… Tovább »

Hé, mindjárt negyven vagy! Mikor szülsz már?

Az ominózus kérdés után megfagyott a levegő a teremben. Én is ott voltam, de ez akkor éppen, nem nekem szólt. Pedig magam is jól ismertem ezeket a kellemetlen szituációkat, én is rendre belekeveredtem hasonlókba, hiszen nemrégiben férjhez mentem.   Másodpercekig csak néma csend volt. Azt hittem, Edina kirohan a teremből,  de nem tette. Egyszer csak… Tovább »

Ilyenek lennének a Disney hercegnők szülés és szoptatás közben

Isaiah Stephens grafikus, olyan helyzetben ábrázolta a jól ismert Disney hercegnőket, amelyek számunkra eddig ismeretlenek voltak. El tudná bárki is képzelni például Csipkerózsikát apás illetve herceges szülés közben?  Vagy láthattuk korábban Arielt, ahogy éppen több-kevesebb sikerrel hozzátáplálja a kisfiát?  Nos, aki szereti a megszokottól erősen eltérő alkotásokat, mindenképpen lapozza végig az alábbi sorozatot, mert biztosan… Tovább »

“Milyen jogon kockáztatták az én és a fiam életét?” – Csilla születéstörténete

Csilla Angliából írt levelet, ott él már 8 éve, ott is szült 3 évvel ezelőtt. Az ember azt gondolná, az az ország tökéletes, ott szülni, biztosan komfortos, nyugodt. Csilla szüléstörténetét mégis végigizgultam. Legszívesebben a levele végére ugrottam volna, hogy tudjam, minden rendben lesz velük, akárcsak egy lányregényben. Ez azonban a való élet…   Csilla levele: … Tovább »

Ne görcsölj rá a terhességre! Csak ezt ne mondd…

Gyereket szeretnél? Nem sikerül? Ne görcsölj rá, akkor hamar összejön. Hányszor hallottam én is ezt, amikor voltam olyan buta és bejelentettem, hogy akkor mi most kérem szépen ’babára gyúrunk’. Közhelyként puffogtatta mindenki körülöttünk, és mosolyogtak, mintha feltalálták volna a spanyol viaszt.Én meg egyre jobban akartam, egyre csak ezen járt a fejem.  Hát, mi máson járt… Tovább »

Dubaiban szülni olyan volt, mintha ötcsillagos hotelben lettem volna

Zsuzsa Dubaiban él libanoni örmény származású férjével, és ott is szült lassan két éve már. Megkértem őt, hogy meséljen arról, milyen az élet odakint, hogyan szülnek a nők, milyen a nőgyógyászati és védőnői ellátás, van-e olyan közösség, ahova összejárhatnak a kisgyermekes anyukák. Bizonyos dolgok, ahogy hallgattam őt, luxusszámba mennek odakint, pláne a miénkhez képest, míg… Tovább »

Legközelebb szóljon anyuka, hogy ikreket vár, az dupla vizsgálati idő

Pontosan így tudta meg Ágota, hogy ikrekkel terhes. Nem volt semmi előzménye, csak a hirtelen – némi leszúrással párosuló – bejelentés az orvostól. Nem is számított erre a fejleményre, hiszen ez már nem az első ultrahang volt. A fiatal anyuka most az ötödik hónapban jár, és úgy tervezzük, hogy időről-időre mesél majd itt a blogon… Tovább »

Egészségesen született a kisbabám, akit minden orvos el akart vetetni

Ilona, párja, és közös babájuk kálváriája sokak számára adhat erőt. Kétségek, kérdések, nehéz döntések sora jellemezte Ilona terhességét, de ő csak egy pillanatra bizonytalanodott el, aztán végig a megérzéseire hallgatott. Nem bánta meg… “Megfogant a pici, két csíkot mutatott a teszt. Nem próbálkoztunk sokat, szinte az első alkalommal összejött, aminek persze nagyon örültünk. Pár héttel… Tovább »

Lehet úgy szeretni a második gyereket, mint az elsőt?

Úton a második?!Jézusom, ez lehetséges? Már most? Persze, tudom, hogy akartuk és tettünk is érte, de már az első próbálkozás után? Ilyen tényleg létezik? És hol marad az izgalom hónapról hónapra? Most megjön vagy sem, teszteljek-e vagy még várjak vele? Az ovulációs napok kimatekozása és a gyógyteákkal való kombinálás? Melyikből, mikor és mennyit? Én ezekből most kimaradok? Azt hiszem…. Tovább »

Terhességi cukorbetegség – tönkretette a várandósságomat!

A terhességi cukorbetegség sok olyan kismamát is érint, akinek korábban teljesen rendben voltak ezek az értékei. Most egy olyan kismama – ma már anyuka – levelét osztom meg Veletek, akinek nagyon megkeserítette a terhesség időszakát a diagnosztizált cukorbaj.      Móni levele: „Minden rendben ment, szépe és jól alakult a terhességem első fele. Aztán derült… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!