Anya-jajj

Még mindig egyben? – A szülés előtti utolsó hetek kínos kérdései

Az ’egyben vagy-e még’ kérdések száma a harminchetedik hét betöltésével megsokszorozódik. Előtte ugye a harminckettedik héttől a ’reméljük bent marad még kicsit’  időszakát éljük. Persze, hogy reméljük, hogy bent marad még, de ezt minden ismerős el is mondja. Szinte megváltás átlépni egy másik ’kategóriába’ az egyben vagy-e még – be. Egy darabig. Mert napi 3-4… Tovább »

Egészségesen született a kisbabám, akit minden orvos el akart vetetni

Ilona, párja, és közös babájuk kálváriája sokak számára adhat erőt. Kétségek, kérdések, nehéz döntések sora jellemezte Ilona terhességét, de ő csak egy pillanatra bizonytalanodott el, aztán végig a megérzéseire hallgatott. Nem bánta meg… “Megfogant a pici, két csíkot mutatott a teszt. Nem próbálkoztunk sokat, szinte az első alkalommal összejött, aminek persze nagyon örültünk. Pár héttel… Tovább »

Megérezted, hogy fiút vagy lányt hordasz a szíved alatt? – Kalkulátor

Én azonnal tudtam. Megéreztem, mindkét terhességem legelején, amint két csíkot mutatott a teszt. Az orvosom mindig mosolygott, amikor az első ultrahang alkalmával közöltem vele, hogy tudom, hogy fiam lesz.  Az mondta, meglátjuk, az ötven százalék esélyem végül is megvan rá. Nem hagytam annyiban, mert valamiféle hatodik érzék – ami eddig az életem során, kizárólag csak… Tovább »

Lehet úgy szeretni a második gyereket, mint az elsőt?

Úton a második?!Jézusom, ez lehetséges? Már most? Persze, tudom, hogy akartuk és tettünk is érte, de már az első próbálkozás után? Ilyen tényleg létezik? És hol marad az izgalom hónapról hónapra? Most megjön vagy sem, teszteljek-e vagy még várjak vele? Az ovulációs napok kimatekozása és a gyógyteákkal való kombinálás? Melyikből, mikor és mennyit? Én ezekből most kimaradok? Azt hiszem…. Tovább »

A vakbélgyulladás valóban vetélési kockázat lehet? Egy kismama tragédiája

Egy édesanya mesélte az óvodában, mi történt vele néhány évvel ezelőtt. Belegondolni is borzasztó, min mehetett keresztül.  Az orvosok nem tudták időben diagnosztizálni nála a vakbélgyulladást, ezért 25 hetes korában elvesztette magzatát. Csak később jöttek rá, mi állt a háttérben, de akkor már késő volt. Az elhúzódó gyulladásos folyamat következményeként nem szülhetett gyermeket.    A… Tovább »

Erdélyi Mónika: „A szoptatásról semmi pénzért nem mondtam volna le!”

Erdélyi Mónikát a Mónika show háziasszonyát annak idején az egész ország megismerte. Én akkor csak futólag találkoztam vele egy munka során, de évekkel később immár egy másik csatorna másik műsora kapcsán jobban is összeismerkedtünk, mondhatom, hogy a kapcsolatunk ma már baráti. Éppen ezért, amikor megkerestem, hogy meséljen terhességéről és a kisbabás időszakról azonnal igent mondott…. Tovább »

A terhesség mellékhatásai – így győztem le őket

  A második terhességet sokkal nehezebben viseltem, mint az elsőt. Az ötödik hónaptól kezdve valahogy minden összejött.    Terhességi reflux Eleinte csak éjjel, aztán később már nappal is elviselhetetlen köhögés kínzott. Minden praktikát bevetettem, mert azt hittem – lévén téli időszak volt – biztos megfáztam. Miután heteken keresztül nem csillapodott szinte semmit, elmentem a háziorvosunkhoz…. Tovább »

Azt hittem, meddő vagyok. Egy hónap múlva kisbabám születik!

  Enikő néhány napja írta meg nekem a történetét, kálváriáját, nagyon őszintén, részletesen. Kicsit rövidítettem, és néhány helyen változtattam is rajta, mert kérte, hogy semmiképpen ne legyen felismerhető.    Enikő levele:  “Mindig is anya szerettem volna lenni. 2011-re az akkori vőlegényemmel szétmentünk, baba sem lett, de végül jobbnak láttam, hogy így történt. Az egész tini… Tovább »

Bement a kórházba, mert görcsölt a hasa. Kiderült, mindjárt szülni fog…

  A minap a kórházban jártam a szokásos évi rákszűrésemen, amikor feltűnt, hogy az egész osztály szokatlanul fel van bolydulva.  Az orvosok, nővérek, látogatok össze-össze súgtak, meg-megálltak, mindenkinek volt néhány szava, mondata a másikhoz. Az arcokon döbbenet, szörnyülködés. Éreztem, hogy valami nem stimmel, nagyon nem. Itt nagy baj lehetett.  Volt is sajnos…  Tapasztalatom szerint a… Tovább »

Kismamaságom kissé zűrös, de édes kezdete

  Hivatalosan is megkaptam a kismamai státuszt, amikor végre kezembe vehettem a terhes könyvecskémet. Imádtam várandósnak lenni, és éltem is ennek az állapotnak minden előnyével. A rettegett első tizenkét hét azonban nem kímélt, mi több kegyetlenül megkínzott. A reggeli hányingerként elhíresült ‘várandós baj’ engem valamiért egész napon egész napon át gyötört, de ha kivételesen nem, akkor az állva elalvás… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!