Anya-jajj

Divatos pocakfestés

Ma már szinte minden kismama elmegy minimum egy profi fotóshoz, hogy megörökítse ezt a csodálatos állapotot. Sokan azonban mást is kipróbálnak. Egyre inkább teret hódít magának a pocakfestés. Van, aki beéri az egyszerűbb mintákkal, míg vannak, akik ennél tovább mennek, és egészen különleges, másokat is megmosolyogtató variációkat is kipróbálnak.    forrás: pinterest Kedves olvasóm! Ha… Tovább »

Így (nem) vezettem le a stresszt a szülés után

Sokan mondták, hogy pihenjek eleget szülés előtt, mert a következő 18 évben ezt a tevékenységet majd a mosogatás, mosás, takarítás, gyereknevelés, munka, munka, gyereknevelés, takarítás, mosás és mosogatás közé kell majd valahova beszorítanom… Ugye ismerős?   Ha nem is 18 év, azért valóban kinőtt a szakállam, mire a szülés után először egy isteneset alhattam. Akkor… Tovább »

Terhes vagy, miért cigizel?

Nem tudok elmenni szó nélkül amellett, ha egy terhes nőt dohányozni látok. Tegnap mégis megtettem, bár szívem szerint keményen odamondtam volna. Most csak a csúnya nézésig jutottam…   Éppen a férjemhez szaladtam be a kórházba, amikor kifelé jövet, csak ennyit mondott: – Nézd meg, itt dohányoznak a mindjárt szülő kismamák. Ezt naponta látom, és hiába… Tovább »

Így növekszik a kismama hasa a terhesség alatt

Egy kismama úgy gondolta, megörökíti, hogyan változik a teste a várandósság hónapjaiban. Minden héten modellt állt és megmutatta, éppen mekkora a pocakja.    Érdekes videó született a kísérletről, melynek végén természetesen a babáját is megcsodálhatjuk. ( És a szülés utáni hasára is vethetünk egy pillantást.)  Ha őszinte szeretnék lenni nekem már a kilencedik hét körül… Tovább »

Utolsó pillanatok kettesben Anyával

Gyönyörű képek a szülés előtt utolsó pillanatokról a nagyobbacska gyerkőccel. Ők még nem is sejtik, mennyire megváltozik majd az életük, miután megérkezik a kistestvérük. Talán csak azt, hogy valaki már ott mocorog anya pocakjában, aki éppen olyan lesz, mint ők. Vagy teljesen más. Egy biztos, lesz még valaki, akire számíthatnak majd, akivel karöltve akár a… Tovább »

Még mindig egyben? – A szülés előtti utolsó hetek kínos kérdései

Az ’egyben vagy-e még’ kérdések száma a harminchetedik hét betöltésével megsokszorozódik. Előtte ugye a harminckettedik héttől a ’reméljük bent marad még kicsit’  időszakát éljük. Persze, hogy reméljük, hogy bent marad még, de ezt minden ismerős el is mondja. Szinte megváltás átlépni egy másik ’kategóriába’ az egyben vagy-e még – be. Egy darabig. Mert napi 3-4… Tovább »

Egészségesen született a kisbabám, akit minden orvos el akart vetetni

Ilona, párja, és közös babájuk kálváriája sokak számára adhat erőt. Kétségek, kérdések, nehéz döntések sora jellemezte Ilona terhességét, de ő csak egy pillanatra bizonytalanodott el, aztán végig a megérzéseire hallgatott. Nem bánta meg… “Megfogant a pici, két csíkot mutatott a teszt. Nem próbálkoztunk sokat, szinte az első alkalommal összejött, aminek persze nagyon örültünk. Pár héttel… Tovább »

Megérezted, hogy fiút vagy lányt hordasz a szíved alatt? – Kalkulátor

Én azonnal tudtam. Megéreztem, mindkét terhességem legelején, amint két csíkot mutatott a teszt. Az orvosom mindig mosolygott, amikor az első ultrahang alkalmával közöltem vele, hogy tudom, hogy fiam lesz.  Az mondta, meglátjuk, az ötven százalék esélyem végül is megvan rá. Nem hagytam annyiban, mert valamiféle hatodik érzék – ami eddig az életem során, kizárólag csak… Tovább »

Lehet úgy szeretni a második gyereket, mint az elsőt?

Úton a második?!Jézusom, ez lehetséges? Már most? Persze, tudom, hogy akartuk és tettünk is érte, de már az első próbálkozás után? Ilyen tényleg létezik? És hol marad az izgalom hónapról hónapra? Most megjön vagy sem, teszteljek-e vagy még várjak vele? Az ovulációs napok kimatekozása és a gyógyteákkal való kombinálás? Melyikből, mikor és mennyit? Én ezekből most kimaradok? Azt hiszem…. Tovább »

A vakbélgyulladás valóban vetélési kockázat lehet? Egy kismama tragédiája

Egy édesanya mesélte az óvodában, mi történt vele néhány évvel ezelőtt. Belegondolni is borzasztó, min mehetett keresztül.  Az orvosok nem tudták időben diagnosztizálni nála a vakbélgyulladást, ezért 25 hetes korában elvesztette magzatát. Csak később jöttek rá, mi állt a háttérben, de akkor már késő volt. Az elhúzódó gyulladásos folyamat következményeként nem szülhetett gyermeket.    A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!